• Erzincan Hakkında Genel Bilgiler

    Çayırlı, Ilıç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan ve Üzümlü ilçeleriyle Doğu Anadolu’nun Yukarı Fırat bölümünde bulunan Erzincan, Urartu, Med, Pers, Helen, Roma ve Bizans gibi pek çok medeniyete yerleşim yeri olmuş bir şehir. Tarihi zenginliğinin yanı sıra muhteşem doğal güzellikleri, gürül gürül akan şelaleleri ve doğa sporlarına elverişli kanyonlarıyla da eşsiz bir görünüme sahip olan Erzincan, ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsimi ziyaret edilebiliyor.

     

    Göz alıcı doğası ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en bakir turizm adreslerinden biri olan Erzincan, düzenli mimarisi, dengeli çevre planlaması ve kültürel zenginlikleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Türkiye’nin en büyük şelalelerinden Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Ekşisu Sazlığı, Tercan'da bulunan Mamahatun Kervansarayı, Anadolu’nun en sağlam Ermeni manastırlarından Davit (Abrank) Ermeni Manastırı, Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon, Erzincan'ın Üzümlü ilçesi sınırlarında Urartu, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış Altıntepe gibi birbirinden çok farklı doğal ve tarihi güzelliklere sahip. Erzincan’ı ve şehrin az bilinen birbirinden güzel turistik noktalarını keşfetmek için Erzincan uçak bileti almanız yeterli.

Erzincan Gezilecek Yerler

Göz alıcı doğası ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin en bakir turizm adreslerinden biri olan Erzincan, kuzeyde Gümüşhane ve Bayburt, güneydoğuda Bingöl, güneybatıda Elazığ, kuzeybatıda ise Giresun ile komşu. Erzincan gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir kent.

 

Erzincan Müzesi, etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği, şehrin en eski ve en köklü müzesi. Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde yer alan Altıntepe, şehir merkezine 15 km. uzaklıkta. Bölge tarihinin ortaya çıkarılmasında büyük önem taşıyan Altıntepe’de Urartulara ait bir höyük bulunuyor. Tapınak, saray yapısı, mezar ve konutların görülebildiği höyük tarih meraklılarının mutlaka görmesi gereken bir yer.

 

Erzincan gezilecek noktalar arasında yer alan Tercan ilçesindeki Mama Hatun Kervansarayı, 12. yüzyılda inşa edilmiş. Selçuklu dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden bu kervansarayın yanı başında bulunan Mama Hatun Türbesi de ziyaretçileri ağırlıyor.

 

Kemah, Erzincan’ın kültürel ve tarihi zenginlikleriyle tanınan ilçesi. Mengücek Beyliği Kurucusu Melik Gazi Türbesi ile Anadolu’nun en eski kalelerinden Kemah Kalesi bu şirin ilçede ziyaret edilebilecek yapılardan. Kemah Kalesi’nin isminin Evliya Çelebi seyahatnamesinde de geçmesinden dolayı, kale bölge için büyük önem taşıyor. İlçede görülmesi gereken bir başka dini yapı da Gülalibey Camii.

 

Erzincan’da görülmesi gereken yerlerden Ebrenk Kilisesi, Ermeni manastırları içinde günümüze en sağlam biçimde ulaşmayı başaran mimari yapılardan. Erzincan’a 15 km. uzaklıktaki Tercan sınırlarındaki kilise 1854’te inşa edilmiş.

 

Erzincan’ın gezilecek yerleri arasında olan Fırat Nehrinin can verdiği Girlevik Şelalesi, şehir merkezine 30 km. mesafede. Bu doğa harikası şelalenin etrafındaki alabalık lokantaları leziz bir mola için ideal. Otlukbeli Gölü, Erzincan’a 6 km. uzaklıkta. Maden sularının aşındırdığı göl yüzeyinde traverten seddi görülebiliyor. Göl, bu özelliğiyle dünyada tek örnek olarak kabul ediliyor. Bölgedeki zengin yeraltı kaynakları içmeler ve kaplıcalarla kendini gösteriyor. Ekşisu Kaplıcası ve Erzincan Ilıcası şifa bulmak isteyenlere hizmet veriyor.

 

Endemik birçok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapan Munzur Dağları, doğa yürüyüşü ve kampçılık aktivitelerinin yanında, temiz havası ve hoş manzaralarıyla bölgenin buluşma noktası.

 

Erzincan, renkli festivaller ve yıl boyu devam eden yöresel şenlikleriyle hareketli bir şehir. Vali Recep Yazıcıoğlu Geleneksel Doğa Sporları Festivali nisanda, Kemaliye Doğa Spor Şenliği, Yedigöller Dağcılık Festivali ve Doğa Kültür ve Tulum Festivali temmuzda, Otlukbeli Şenlikleri, Refahiye Bal Festivali, Kemah Sultan Melik Tarih, Kültür ve Spor Şenlikleri ve Hıdır Abdal Sultan Şenlikleri ise ağustos ayında düzenleniyor.

 

Erzincan, Anadolu’nun en zengin yemek kültürüne sahip şehirlerinden. Ağırlıklı olarak et ve hamur işlerinden oluşan Erzincan mutfağının vazgeçilmez lezzeti hamur arasına tahin ve cevizli harç konularak yapılan kete. Kesme çorbası, etli yaprak sarması, kaynamış kuru kayısıya tereyağlı ceviz eklenerek yapılan gasefe, saç üzerinde pekmez ve tereyağı ile pişirilen sırını ile erişte de tadına bakılması gereken lezzetlerden. Tava leblebisi ile Erzincan tulum peyniri de markaya dönüşmüş durumda.

Erzincan'a Nasıl Gidilir

Erzincan Havaalanı 1998’den bu yana hizmet veriyor. Erzincan Havalimanından Erzincan şehir merkezine ulaşım için otobüs, minibüs, taksi, transfer araçları ya da araç kiralama hizmetlerinden faydalanılabilir.  Erzincan Havalimanı – Erzincan Merkez arasında yolcu taşıyan özel halk otobüsleri bulunuyor. Hafta içi her gün 05.30’da ilk seferine çıkan bu otobüsler; cumartesi, perşembe ve pazartesi günleri 19.00, salı, çarşamba ve cuma günleri 14.30, pazar günü ise 20.20’ye dek yolcu taşıyor.

 

Ayrıca salı, perşembe, cuma ve pazar günleri 10.30 ve 15.00’da, pazartesi, çarşamba, cumartesi günleri ise 08.00’da şehir merkezinden hareket eden minibüslerle havalimanına gitmek de mümkün. Erzincan Havalimanı için en ucuz uçak bileti fiyatlarını seyahatim.com ile karşılaştırın ve güvenle satın alın.

 

Fırat nehrinin güneşin önünde parıltılar saçarak aktığı Erzincan coğrafyası hem doğal güzellikleri hem de taş işçiliğinin en ilginç örneklerini barındıran Kervansaraylar, türbeleri ve tarihi mirasıyla misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Anadolu coğrafyasının geçmişte depremlerle birkaç defa yıkılıp kendi yaralarını yeniden sarmış bu az bilinen coğrafyasını ziyaret edin.

 

Kültürel zenginliği kadar doğal güzellikleri, coğrafyası ve mutfağını keşfetmek için Erzincan uçak bileti kampanyalarına göz atın.

 

Erzincan Havalimanı & Erzincan Hava Durumu

booked.net