Almanya’nın ünlü Bavyera eyaletinin başkenti olan Münih, ülkenin üçüncü büyük şehri konumunda. Şehir, 2.Dünya Savaşı’ndan sonra yaşadığı büyük yıkım sonrası, küllerinden yeniden doğarak, hayranlık uyandıran bir görünüme kavuşmuş; klasik gotik mimarisini modern mimari ile tamamlamıştır.


Sanat ve müze kenti olarak tanınan Münih’in mimari harikası binaları, mağazaları, galerileri ve kafeleri onu kültürel bir açık hava müzesi haline getiriyor. Münih, Almanya’nın en dikkat çeken şehirlerinden biri olmasının yanında; Avrupa için de oldukça önemli bir konumda. Sanat, teknoloji, yayıncılık, finans, inovasyon, eğitim, turizm ve spor konularında dünyanın önde gelen şehirlerinden biri.

Münih Nerededir?

Münih, Almanya’nın güneyinde konumlanmış Bavyera Eyaleti’nde, Bavyera Alpleri’nin kuzeyinde, Isar Nehri kıyısında bir şehirdir.

Münih'e Nasıl Gidilir?

Münih’e, Türk Hava Yolları ile günde 2 kez, haftanın her günü 2 saat 50 dakika süren uçuşlarla direkt olarak ulaşılıyor.

Münih'e Ne Zaman Gidilir?

Münih’e gitmek ve şehirde gezmek için, iklimsel olarak en uygun zaman Mayıs-Ekim aylarıdır.

Münih'te Şehir İçi Ulaşım

Münih’te şehir içinde mesafeler çok uzak olmasa da, toplu taşıma sistemi oldukça iyi çalışıyor. Tren, metro ya da tramvay ve otobüsler asla gecikmez, tam vaktinde durağa ulaşır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için, 10 dakikada bir hareket eden S-Bahn ile S8 nolu trene binmelisiniz. Şehir içi ulaşım için IsarCard ile oldukça ucuza seyahat edebilirsiniz. Hem fiyatlar ve tarifeler, hem de toplu taşıma araçlarının güzergâhları ve de saatleri hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız; MVV’nın web sitesini ziyaret etmelisiniz. Ayrıca mobil uygulamayı telefonunuza indirerek de aynı hizmeti alabilirsiniz. Bulunduğunuz noktayı ve varış noktasını girerek, en kısa sürede hangi toplu taşıma aracını kullanarak gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz.


Münih’te toplu taşıma için ücretler, mesafelere göre değişiklik gösterir. Münih şehri, Innenraum (Şehiriçi), Aussenraum (Şehirdışı) ve de Gesamtnetz (Tüm ağ) olarak ayrılmıştır. Tüm ağ ise, yine ringlere ayrılmıştır. IsarCard olmadan da seyahat etmek için haftalık ya da aylık biletler almanız mümkün. 

Münih’te kullanabileceğiniz toplu taşıma seçeneklerine gelince:


S-Bahn: Schnellbahn, hızlı tren olarak adlandırılıyor. Şehirlerarasında kullanılan hızlı trene kıyasla daha yavaş hızla gitse de, Münih’te en uzak noktalara giden toplu taşıma araçları bu trenlerdir. Şehirde 8 farklı S-Bahn hattı bulunuyor.

U-Bahn: Unterbahn, Almanya’da metroya verilen isim. Münih’te 8 adet U-Bahn hattı bulunuyor. Şehir içinde en hızlı biçimde kullanılacak ulaşım şekli, U-Bahnlardır.

Tramway: S-Bahn ya da U-Bahn hatları kadar sık çalışmazlar. Trenlere göre daha yavaş, ancak şehrin birçok yerine ulaşım sağlarlar. U-Bahn ya da S-Bahn duraklarının olmadığı yerlere, bu tramvaylar ile ulaşmanız mümkün.

Otobüs: Trafik sorunu olmayan bir şehir olan Münih’te, şehir içi otobüsleri; kullanabileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Tramvay gibi, metro ya da tren istasyonlarına yakın olmayan noktalara ulaşmak için kullanılırlar.

Münih'e seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz?

Münih, sadece "Octoberfest" ile adını duyuruyor sanılsa da; aslında şehirde gezip görülecek ve yeni bir şeyler öğrenilecek onlarca nokta bulunuyor. Kentin eski meydanları, devasa parkları, spor alanları, kiliseler ile klasik mimari güzellikleri sergileyen binaları gibi; onlarca görülmeye değer alan dikkat çekiyor.

  • Marienplatz

    Marienplatz

    Münih’in kurulduğu 1158 yılından bu yana önemini hiç kaybetmeyen Marienplatz Meydanı, geçmişte suçluların idam edildiği bir nokta. Ancak; günümüzde sokak kafeleri ve etrafında yer alan önemli yapıları ile, Münih’in en hareketli noktası olma konumunu koruyor. Kentin en tanınan ana meydanı Marienplatz, çevresinde görülmeye değer önemli tarihi yapılar ile pek çok gezilecek alanı barındırıyor. Karlsplatz (Stachus), Königsplatz (King’s Square), St. Michael Kilisesi (Michaelskirche), Munich Stadtmuseum (Munich City Museum), Feldherrnhalle, Odeonsplatz, Bavyera Anıtı (Bavaria Statue), Siegestor (Triumphal Arch), Yürüyen Adam Heykeli (Walking Man), SEA LIFE München Aquarium, Kaufingerstrasse, Villa Stuck, Maximilianeum, Karlstor, Isartor, Sendlinger Tor (Sendling Gate), Asamkirche (Asam Church), Hofbrauhaus Bira Evi ve Dachau Sarayı (Schloss Dachau) gibi noktalar bunlardan bazıları olarak, ilk akla gelenler.

    devamı için tıklayın
  • Altes Rathaus

    Altes Rathaus

    Marienplatz Meydanı’nın doğusunda kalan Altes Rathaus (Eski Belediye Sarayı), “Old Town Hall” binası, 2. Dünya Savaşı sırasında müttefik bombalarından epey zarar görmüş. 1950 yılında, mimar Jörg von Halspach tarafından aslına en yakın biçimde restore edilmiş. 14. yüzyıldaki orijinal gotik görünümüne yakın olması için çabalanan bina, günümüzde Münih Oyuncak Müzesi‘ne ev sahipliği yapıyor. Yapının bir ilgi çekici noktası da içinden trafik geçmesidir. Binanın Alt katından geçen tek yonlü iki adet tünel, binaya modern ve ilginç bir görünüm kazandırıyor.

    devamı için tıklayın
  • Neues Rathaus

    Neues Rathaus

    Yeni Belediye Sarayı, “New Town Hall” Marienplatz Meydanı’nın köşesinde bulunuyor. 1867 ile 1909 yılları arasında inşa edilen bina, 19. yüzyıl Neo-Gotik mimarisinin dikkat çeken güzel bir örneği. Binanın 85 metre uzunluğundaki kulesi, muhteşem güzellikteki Münih manzarasını seyredebileceğiniz bir seyir terasına sahip. Kule üzerindeki Glockenspiel adı verilen noktada 43 çan ve 32 figürün yer aldığı küçük bir şov sergileniyor. Her gün 11.00’da (yaz mevsiminde 12.00 ve 17.00’da) düzenlenen bu gösteriyi yakından görmek mümkün.

    devamı için tıklayın
  • Frauenkirche (Meryem Ana Kilisesi)

    Frauenkirche (Meryem Ana Kilisesi)

    Gotik tarzda inşa edilen Frauenkirche (Dom zu Unserer Lieben Frau) 1468-1488 yılları arasında yapılmış. Münih’in önemli ve tarihi kiliselerinden biri. İtalyan Rönesans stilde inşa edilmiş kubbesi, 1524 yılında kiliseye sonradan eklenmiş. Dönemin inanışına göre, kilise içerisinde önemli isimlerin mezarları bulunuyor. 1347 yılında ölen Kral IV. Ludwig’in mezarı, bu kilisede yer alıyor. Gotik pencereleri, birbirinden güzel heykelleri, dikkat çekici tarzdaki panoları yakından görmek için Marienplatz Meydanı’ndan kiliseye doğru kısa bir yürüyüş yapmanız yeterli.

    devamı için tıklayın
  • Olympiapark & Olympiaturm

    Olympiapark & Olympiaturm

    Olympiapark, 1972 yılında, Münih’te düzenlenen Yaz Olimpiyatlarına özel inşa edilmiş olimpik parktır. Olympiaturm adındaki kule parkın ve şehrin simgelerinden biri. 291 metre yükseklikteki kulenin 190. Metresindeki seyir terasından panoramik Münih manzarasını doyasıya seyredebilirsiniz. Seyir terasında, Rock Museum adında çok küçük bir müze de bulunuyor. Yüksekten korkuyorum derseniz, parkta keyifli bir yürüyüşü de tercih edebilirsiniz. Parkın girişinde, 1972 olimpiyatlarındaki terörist saldırıda katledilen 2 İsrailli için de bir anıt vardır.

    devamı için tıklayın
  • Nymphenburg Sarayı

    Nymphenburg Sarayı

    1664-1758 yılları arasında Barok tarzda inşa edilen Schloss Nymphenburg, yazlık bir konut olarak kullanılmış. Döneminde Wittelsbach ailesinin kullandığı sarayın inşaatı, başlangıçta mütevazı bir yaz evi biçiminde planlansa da; yıllar içinde eklenen diğer yapılar ile sürekli biçimde gelişmiş. Taş Salon, Güzel Kadınlar Galerisi, At Arabaları Koleksiyonu ile İnsan ve Doğa Müzesi, sarayda gezip görebileceğiniz önemli noktalardan bazıları. Sarayın en az kendisi kadar dikkat çekici güzellikteki bahçeleri ise güzel bir akşamüstü yürüyüşü için oldukça ideal.

    devamı için tıklayın
  • BMW Müzesi

    BMW Müzesi

    BMW World & BMW Müzesi, merkezi Münih’te bulunan BMW’nin tarihi ve markanın yıllar içinde geçirdiği teknolojik gelişimin sürecini incelemeye imkân sunuyor. Otomobiller, motosikletler ve uçak motorlarının sergilendiği alanlarda, birbirinden farklı tasarımlarda otomobilleri görebilirsiniz. Ayrı bir bölümde, BMW’nin Mini Cooper marka araçları ile ilgili bir bölüme de yer verilmiş. Dünyaca ünlü bu otomobil markasının müzesini, eğlence içinde gezilecek noktalardan biri olarak mutlaka listenize ekleyin.

    devamı için tıklayın
  • Deutsches Museum

    Deutsches Museum

    Deutsches Museum (Alman Müzesi), Münih’te gezilecek yerler listenizin ilk duraklarından biri olmalı. Dünyanın en geniş bilim ve teknoloji müzesi olarak bilinen müze, 1903 yılında kurulmuş. Hem yetişkin, hem de çocuklara aynı anda hitap eden birçok bölüme sahip müzeyi, gün boyu gezebilirsiniz. Müzenin farklı bölümlerinde toplam 100.000’den fazla obje sergileniyor. Özellikle mühendislikle ilgilenenlerin hayran kalacağı müzede hava araçları ve kara araçları ile madencilik bölümü büyük ilgi topluyor. Müze aynı zamanda dünyanın ilk otomobili olan Carl Benz'in 3 tekerlekli aracına da ev sahipliği yapıyor. Eğer Münih geziniz için yeterli vaktiniz varsa, dünyaca ünlü bu müzeyi kesinlikle programınıza koymalısınız.

    devamı için tıklayın
  • Theatinerkirche

    Theatinerkirche

    İtalyan mimarlar tarafından, 1663 ile 1688 yılları arasında inşa edilen Theatinerkirche, muhteşem kubbesi ve ikiz kuleleri ile dikkat çeken önemli bir kilise. İtalyan Barok tarzındaki kilisenin inşasında, Roma’daki Sant’Andrea della Valle Kilisesi'nden ilham alınmış. Dış bölümündeki süslemeleri ile dikkat çeken kilisenin vaiz kürsüsü, yüksel altarı ve Gaetano altarı; kilisenin görülmesi gereken en önemli bölümleri arasında sayılır.

    devamı için tıklayın
  • Englischer Garten

    Englischer Garten

    Isar Nehri'nin kıyısında, neredeyse 4 km’ye varan alanı ile Avrupa’nın en büyük parklarından biri sayılır. 1789 yılında açılışı yapılan İngiliz Bahçesi (Englischer Garten), oldukça geniş ve güzel bir yeşil alan. Şehrin kalabalığından uzaklaşıp sakin bir yürüyüş yapabileceğiniz parkta, Chinese Tower adında bir bira bahçesi, Monopteros adında bir tapınak ve Japanese Tea House adında bir kafe bulunuyor. Kış mevsiminde Münih’e giderseniz, park oldukça soğuk olacağından, kalın giyinmeniz uygun olacaktır.

    devamı için tıklayın
  • Botanischer Garten München

    Botanischer Garten München

    Almanya’nın ve hatta Avrupa’nın en güzel botanik bahçesi sayılan Botanischer Garten München, 21 hektarlık geniş bir alana sahip. “Eski Botanik Bahçe” olarak adlandırılan ilk bölümü, 1809 yılında açılmış. Bahçe, yaklaşık 14.000 çeşit bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Noel tatili hariç, haftanın her günü açık olan bahçeyi 09.00-17.00 arası, yaz mevsiminde ise; 19.00’a dek ziyaret edebilirsiniz.

    devamı için tıklayın

Münih de dâhil olmak üzere; Alman mutfağı genellikle dana ve domuz eti ağırlıklı yemeklerden oluşuyor. Her yemeğin yanında, patatesten ya da ekmek hamurundan yapılmış knödel servis ediliyor. Tavşan, geyik vb. av hayvanlarının etleri de; genellikle Alman mutfağında kullanılan et çeşitlerinden bazıları.

Münih’e kadar gelip de, geleneksel Bavyera mutfağını tatmadan dönmek olmaz. Şehre özel lezzetlerden biri de, sosisler. Farklı tatlara sahip onlarca leziz sosise burada rastlayabilirsiniz. Kentte; gün boyu schmankerl denen sosis mezeleri, bira ile sıkça tüketiliyor. Şehrin içinde, yüzlerce Biergarten’e rastlamak mümkün. Şehre özgü yüzlerce farklı lezzetteki yerel biraları da tatmadan Münih’ten dönmemenizi öneririz. Seyahatiniz sırasında eğer hava güzelse; Almanların yaptığı gibi bir Biergarten (Bira Bahçesi) bulup bira içebilir ve yanında da bretzel (Alman simidi) yiyebilirsiniz. Englischer Garten (İngiliz Bahçesi) içindeki Biergartenları kesinlikle denemelisiniz. Weissbier ve Helles, en tercih edilen biralardan.

Münih’e Nisan ayında seyahat ediyorsanız, Spargelcremesuppe (Kuşkonmaz çorbası), Ekim’de ise Kürbiscremesuppe (Balkabağı çorbası) içmelisiniz. Şehre özel diğer lezzetlerden bazılarını sayacak olursak; bir çeşit güveç yemeği “Auflauf”, kızartılmış sosis “Bratwurst”, mantar soslu pirzola “Jägerschnitzel”, bezelye çorbası "Erbsensuppe”, tarçınlı kızartılmış elma “Apfelkücherl”, Fransız tostu, elmalı kurabiye çeşidi “Apfelstrudel”i sıralayabiliriz. Bunun için Marienplatz’daki Rischart’ta bir kahve ve pasta molası vermelisiniz.

Münih’in sınırsız ve kaliteli eğlence dolu gece hayatı, cezbedici mekân ve ortamları ziyaretçilerine sunmakta çekinmiyor. Bu şehirde, yelpaze o kadar geniş ki... Mesela; Kultfabrik’de her türden müzik, 089’da sabah 07.00’a dek süren çılgın eğlenceler, Rote Sonne’de elektronik müzik, Strom Club’da Indie konserleri önerilerimiz arasında yer alıyor. Glockenbach civarındaki küçük barlar da, diğer dikkat çeken mekân önerilerimiz arasında bulunuyor. Hey Luigi, Zephyr, Cafe am Hochhaus, Ksar ve Baader mutlaka uğranılacaklar listesinde olmalı. Schwabing civarı, ağırlıklı üniversite öğrencilerinin eğlenmek için tercih ettiği bir nokta. 

Münih’te dünya markalarının ve lüks alışverişin adresi Maximilianstrasse. Bu caddede ve caddeyi kesen ara sokaklarda, çılgınca alışveriş yapabilirsiniz. Alışverişe mola verdiğinizde; şık kafe ve restoranlarda sıcak-soğuk bir şeyler içip, keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. En bilinen zincir mağazalar ise, 750 yıllık alışveriş caddesi Kaufinger’den Karlsplatz’a doğru uzanıyor. Tasarım ürünler satan küçük butikler arayanların istikameti, Gartnerplatz olmalı. Reichenbachstrasse ve Müllerstrasse, alışveriş için diğer akla gelen noktalar. Şehrin diğer bir yanında, Maxvorstadt civarında özgün parçalar için bir tur atmakta fayda var.

Hediyelik eşyalar en yoğun olarak, Hofbrauhaus yolundaki Orlandostrasse ve çevresinde bulunuyor. Münih’e özel bira bardakları, ünlü bira evlerinin hatıra ürünleri, Bavyera şapkaları, Oktoberfest kostümleri, özel ambalajlı biralar ve tatlı Bavyera hardalı Develey, Eilles’den çikolata, şekerleme, kahve; Victorian House’dan çay; Nymphenburg Saray Porselenleri’nden fincan, biblo vs. gibi hediyelikler Münih’te alışverişin olmazsa olmazlarından.

Münih'ten Eğlence & Alışveriş Mekanları:

  • Falk’s Bar

    Falk’s Bar

    2. Dünya Savaşı’nı nadir biçimde hasarsız atlatan bir tarihi binanın içinde bulunan bar, oldukça şaşırtıcı bir ortam sunuyor. 1839 yılında inşaa edilmiş salonun, modernizm ile buluştuğuna şahit olurken; içkinizi hafif müzikler eşliğinde yudumlayabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • P1

    P1

    Münih’in en popüler gece kulübü, P1. “We own the night” sloganı ile, yıllar boyu Münih’te gece eğlencesi denildiğinde akla gelen ilk adres burası. Dilerseniz; bahçedeki barda oturup, içkinizi yudumlayabilir ve yeni insanlarla tanışıp sohbet edebilirsiniz. Ya da isterseniz; içeride dans eden 18-40 yaş aralığındaki kitleye dâhil olabilirsiniz. Kulübün kapısından girmek için, yüksek kriterlere sahip olmanız ve öyle görünmeniz şart gibi.

    devamı için tıklayın
  • Schumann’s Bar

    Schumann’s Bar

    Gerçek bir Münihli gibi, stil sahibi şehir barına gitmek isterseniz; kesinlikle bu bara uğramalısınız. Schumann’s Bar’ın, gün içinde uğranmak üzere birkaç şubesi var. Ancak; burada söz ettiğimiz bunlar değil. Özel ve az bilinen mekâna, Odeonplatz’dan Hofgarten avlusuna doğru ilerleyerek ulaşıyorsunuz. Tabelası olmayan kapıdan girip, görevlilerden üst kattaki bara yönlendirmelerini rica ederek bara giriyorsunuz. Barın favori içkisi Bavarian Sour’ u kendinize ısmarlayıp, ortamın keyfini çıkarabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Couch Club

    Couch Club

    Cin konusunda uzmanlığıyla popüler ve oldukça kalabalık barda, “iğne atsan yere düşmüyor” tabiri tam anlamıyla geçerli. Birbirinden farklı yüzlerce çeşit cin bazlı kokteylden birini seçip, ortamın tadını çıkarmaya bakacağınız bir mekân. Uzmanlıklarını sergilemek üzere, ara sıra cin tadım geceleri düzenliyorlar.

    devamı için tıklayın

Münih için vize gerekir mi? Münih'e vize nasıl alınır?

Schengen C tipi vize ile Almanya’ya seyahat edilebilir. Almanya için turistik vize başvuru işlemlerine, seyahat tarihinden en az 4 hafta öncesinden başlanmalıdır.

Münih'te havaalanının kent merkezine uzaklığı nedir?

Münih Havaalanı, şehir merkezine 33 km uzaklıktadır.

Münih'in Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Münih'in yerel saati, kış saati uygulamasında Türkiye'den 2 saat geride, yaz saati uygulamasında ise 1 saat geridedir.

Münih'te hava durumu ve iklim nasıldır?

Münih, Alp iklimine bağlı olarak sık sağanak yağış ve fırtınalar ile sert kış iklimi, yazları da genellikle yağmurlu iklim geçirir. Yıllık sıcaklık farkları çok fazla değildir. Yıl boyu, -5 ve 17 derece arası sıcaklık değerleri görülür.

Münih'te kullanılan para birimi nedir?

Münih'te kullanılan para birimi, diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi; Euro'dur.

Münih'te genel olarak fiyatlar nasıldır?

Şehirde fiyatlar, ortalama denecek düzeyde. Bir öğün yemeğe, normal bir restoranda 5-20 Euro arası ücret ödeniyor.

Münih'te restoran & mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?

Almanya’daki AVM’lerin açılış ve kapanış saatleri eyaletlere göre değişse de; genel açılış-kapanış saatleri şöyledir: Pazartesi-Cumartesi: Açılış: 08.00/10.00 Kapanış: 18:00/20.00 arası. Pazar günleri ise kapalıdır.

Münih'in tehlikeli bölgeleri nerelerdir?

Oldukça disiplinli ve kurallara bağlı Almanlar sayesinde ülke genelinde olduğu gibi, Münih’te de güvenlik sorunu yaşamak zor gibi. Ancak, her gidilen destinasyonda olduğu üzere; muhtemel basit hırsızlık gibi olayları yaşamamak adına, tedbirli hareket etmekte yarar var.

Münih'i gezmek için kaç gün gerekir?

Münih’i gezmek için, 4-5 gün fazlasıyla yeterli olacaktır.

Münih için önemli tarihler nelerdir?

Octoberfest: Eylül/Ekim

Münih Karnavalı: Şubat
Tollwood Festivali: Aralık/Haziran-Temmuz
Filmfest München (Münih Uluslararası Film Festivali): Haziran ayının son haftası
Bavyera Ulusal Operası: Tüm yıl, belli dönemlerde.

Münih’e gitmeden önce bilmeniz gereken 6 şey:

1. Toplu taşıma araçlarına binmeden önce, bilet otomatlarının yanındaki mavi kutularda biletleri mutlaka onaylatmalısınız.


2. Octoberfest’de bira değil, kendine özgü adıyla “Oktoberfestbier” servis ediliyor. Yanılıp, “bier” diye sipariş vermeye kalkmamalısınız. Yerel halkın tepkisini çekebilirsiniz.

3. Octoberfest güvenliği oldukça sıkıdır. Emniyeti sağlamak, huzur ve neşe içinde bir festival ortamı için katı kurallar uygulanır. İçerken ölçüyü kaçıranlar ve fiziksel temas gösterenler, bir daha katılmamak üzere festivalden men edilirler.

4. Bira evlerinde, bira-bretzel-sohbet üçlüsünü yapmadan Münih’ten dönmemelisiniz.

5. Flohmarkt (bitpazarı) ve gece açık olan Midnight Bazaar'ı gezip, ilginç bir deneyim yaşamalısınız.

6. Şehirdeki tramvay ve otobüslere her kapıdan binilebilir. Ancak; yanınızda onaylattığınız biletiniz ya da Isar Card’ınızın bulunması şart. Denetimlerde biletsizseniz, yüklü bir ceza ödemek zorunda kalırsınız.

Münih'te Nerede Yemeli? Nerede İçmeli?

  • Cotidiano

    Cotidiano

    Kahvaltı için, Münihlilerin sıkça tercih ettiği en iyi kahvaltı mekânı. Kendilerinin özel olarak hazırladığı ekmekler ile muhteşem bir kahvaltı garanti ediliyor. Pazar kahvaltısı için ya da akşam hafif bir şeyler yemek için giderseniz eğer; Flammkuchen ya da sebzeli kişi deneyebilirsiniz. Neredeyse Türk damak tadına bile yakın denecek bir kahvaltı ziyafeti için, Münih’teki tek mekân denebilir. Farklı peynir çeşitlerinin ve taze ekmeklerinin yanı sıra; tatlı ve tuzlu çörek seçenekleri ile gidilesi kahvaltı mekânı.

    devamı için tıklayın
  • Hofbräuhaus

    Hofbräuhaus

    Öğle yemeğinde bir Münihli gibi yemek için, gidilmesi şart. Sosis yiyip bira içebileceğiniz mekân, geleneksel Bavyera giysileri giyenlerle; her gün Oktoberfest ortamı sunuyor. Bavyera bölgesine özgü Weisswurst(Beyaz Sosis), buranın kendine özgü lezzeti. Eğer ben sosis yemek istemiyorum diyorsanız, tercihinizi tereyağlı taze Pretzel’den yana kullanabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Theresa Grill

    Theresa Grill

    Genellikle rezervasyonsuz gitmemeniz önerilse de, girişteki rahat koltuklarda masaların boşalmasını da bekleyebileceğiniz şık bir mekân. Beklerken, aperatif olarak mürver şuruplu ve şampanyalı karışımla hazırlanan Hugo’dan ikram ediyorlar. Oturabileceğiniz masaları size gösterirken, “Tatlı Mario’nun masası”, “Yakışıklı Meyer’in masası” biçiminde isimler verdikleri masaları adlarıyla sunuyorlar. Şaşırmayın. Her tarafı eşit pişmiş leziz etler kadar, burada daha ön plana çıkan yakışıklı garsonlar. Her garsonun, ayrı müdavimi bulunuyor. Etlerin yanında, litrelik bira Massbeer tavsiye ediliyor.

    devamı için tıklayın
  • Gartensalon

    Gartensalon

    Kadınların yönettiği kafede, her gün farklı pastalar ve çorba çeşitleri bulunuyor. Eğer; kış mevsiminde Münih’e gittiyseniz, Gartenapotheke çayını kesinlikle denemelisiniz. Portakal ve limon, taze nane ve zencefil, tarçınlı ve ballı olarak çeşitleri bulunuyor. Güneşli ve ılık günlerde renkli minderlerle süslenmiş masaları olan bahçesinde oturmak, ayrı bir keyif olabilir.

    devamı için tıklayın
  • Block House

    Block House

    Münih’te güzel Arjantin Steak denemek için, en doğru adres Block House. Rezervasyonsuz da gidilebilen mekânda, saat 19.00 civarı fazla beklemeden yer bulmak mümkün. Rump Steak Menü, önerilen lezzetlerinden biri. Önden salata, ardından yaklaşık 250 gr et ve yanında fırında pişirilmiş patatesin üzerine sour cream sos ile servis ediliyor.

    devamı için tıklayın
  • Bergwolf

    Bergwolf

    Gece eğlence sonrası, Glockenbach civarındaki sosisçi dükkânı; hemen herkesin uğrak noktası. Dükkân önündeki uzun kuyruk sizi korkutmasın. Sıra size geldiğinde, patates ve Currywurst yerken beklediğinize değdiğini anlıyorsunuz. Dükkân, hafta sonları 04.00’e kadar açık.

    devamı için tıklayın