Bangkok için vize gerekir mi? Bangkok'a vize nasıl alınır?

Tayland, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Bangkok seyahatinizi sadece pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Bangkok'ta havaalanının kent merkezine uzaklığı nedir?

Suvarnabhumi havaalanı, şehir merkezinin 25 km dışında yer alır.

Bangkok'un Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Bangkok yerel saati,  ülkemizden 4 saat öndedir.

Bangkok'ta hava durumu ve iklim nasıldır?

Bangkok tropikal iklimi sebebiyle, yılın 4 ayını normal, 4 ayını çok sıcak diğer 4 ayını ise; genelde yağmurlu geçirir. Kasım-Şubat arası, hava durumu olarak en makul mevsim olduğundan; hem uçak, hem de otel fiyatları da yüksektir.

Bangkok'ta kullanılan para birimi nedir?

Para birimi, baht diye söylenir, thb olarak yazılır. 1 tl = 11,4 thb

Bangkok'ta genel olarak fiyatlar nasıldır?

Hem yemek, hem de alışveriş için fiyatların oldukça uygun olduğu bir şehir. Sokak yemeklerinden tatmak isterseniz, 5-15 TL arası bir fiyata içeceğinizle birlikte karnınızı doyurabilirsiniz. AVMlerdeki yemek bölümlerinde 6-20 TL arası fiyatlarla güzel yemekler yiyebilirsiniz. Ortalama güzel bir restoranda ise, kişi başı 50 TL gibi bir fiyata, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Bangkok'ta restoran & mağazalar kaça kadar açıktır?

AVMler 10.00-22.00 arası açıkken, turistik yerlerdeki dükkanlar ve pazarlar; gece 02.00’a kadar açık kalabiliyor. Sadece akşam yemeği servisi veren restoranlar, saat 20.00 civarı açılıp gece yarısına kadar hizmet verirken, sabah 09.00’dan gece yarısına kadar açık olan restoranlar da var.

Bangkok'un tehlikeli bölgeleri nerelerdir?

Bangkok, dünyanın en güvenli şehirlerinden biridir. Gece veya gündüz, kadın veya erkek farketmeksizin günün her saati huzurla gezebilirsiniz.

Bangkok'u gezmek için kaç gün gerekir?

Bangkok’u doyasıya gezmek ve çok da koşturmamak için, 4 gün yeterli olacaktır.

Bangkok'ta yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Thai Masajı: Bol  bol yürüdüğünüz, alışveriş yaptığınız bir günün sonunda otele gitmeden hemen önce yaptıracağınız efsanevi Thai Masajı, bütün yorgunluğunuzu alıp, sizi yeni güne taptaze hazırlayacaktır.
Thai Yemek Atölyesi: Eğer Thai yemeklerini sevdiyseniz, eve dönünce de orjinalleri kadar iyi yapabilmek için birkaç püf noktası öğrenmeye ne dersiniz? Şeflerin öncülüğünde alacağınız birkaç saatlik eğitim sonunda, evinizde de Thai geceleri düzenleyebilirsiniz.
Dolunay Festivalleri: Dolunay dönemlerinde, mumlu geçit törenleri düzenleyen Taylara katılıp, ritüellerini tecrübe etme şansına
erişebilirsiniz.
Tekne Turu: Bangkok şehrini ikiye bölen Chao Phraya Nehri’nin merkez iskeleden başlayıp, kuzeye doğru ilerleyeceğiniz tekne yolculuklarıyla, hem Bangkok şehrini, hem de tapınakları başka bir açıdan deneyimlemiş olursunuz.

Bangkok için önemli tarihler nelerdir?

Bangkok Uluslararası Caz Festivali - Mart
Songkran Festivali - Nisan
Ay festivali - Eylül
Vejeteryan Festivali - Ekim
Kraliyet Filika Alayı - Kasım
Trooping of the Colors - Aralık

Bangkok’a gitmeden önce bilmeniz gereken 10 şey:

1. Yerel dükkanlardan veya sokak satıcılarından, pazarlık yapmadan asla bir şey almayın. Bütün yerel mağaza alışverişleriniz sırasında, bir hesap makinesi diyaloğu yaşayacaksınız. Fiyat sorduğunuzda, hemen hesap makinesine yazılıp size uzatılıcak, siz de kendi ödeyebileceğiniz fiyatı yazacaksınız. Bu süre, fiyatta anlaşana kadar devam edecek.
2. Taksilere binerken, mutlaka taksimetrenin açılmasını isteyin.
3. Tapınaklara giriş için giysi kuralı var. Kollarınızı ve bacaklarınızı örten kıyafetlerle gidin. Eğer yanınızda yoksa, kiralayabilirsiniz.
4. Tuk-tuklara binmeden, mutlaka fiyat konusunda anlaşın.
5. Eğer sindirim sisteminizde hassasiyet varsa, sokak yemeklerinden uzak durmaya çalışın. Seyahat öncesinde, yanınıza mide ve bağırsak ilaçları alın.
6. Yerli halkın çocuklarını, kafalarından sevmeyin, hakaret sayılır ve hoş karşılanmaz.
7. Turlarla katıldığınız geziler sırasında, şoförlerin anlaşmalı oldukları ama sizin talep etmediğiniz yerlere uğrama ihtimalleri çok yüksek. Bu sebeple turlar, söylendiğinden daha uzun sürede sonlanır. Programınızı, 1-2 saatlik aksama ihtimalini göz önünde bulundurarak yapın.
8.  Masaj yaptırmadan dönmeyin ama “nice girls”, “happy girls” gibi isimlere sahip, masaj salonlarından uzak durun.
9. Asla musluk suyu içmeyin, hatta şehir merkezinden uzaklaştığınız alanlarda, içeceğinize buz attırmayın.
10. Umumi tuvalet kullanmanız gereken durumlar için, yanınızda selpak, ıslak mendil ve dezenfektan bulundurun.