Müziklerimizi, yemeklerimizi, içkilerimizi, sınırımızı ve tarihimizi paylaştığımız; dönem dönem krizler yaşansa da Ege Denizi’nin iki yakasında yaşayan, yanlış arkadaşlar yüzünden araları bozulan kardeşler gibidir Yunanistan ile Türkiye.


İzmir Mutfağı’na çok benzeyen Yunan Mutfağı, harman dalı muadili sirtakisi, rakının amca oğlu uzosu, insanın içini ısıtan,  yüzyıllarca paylaştığımız ortak tarihin ve coğrafyanın miras bıraktığı değerler bile Yunanistan’ı ziyaret etmek için yeterli sebepler. Bunlara bir de Antik Çağlar’dan kalma şehirlerin tam göbeklerinden yükselen tarihi eserler; deniz, doğa ve Yunan mimarisinin kusursuz kombinasyonuyla bezenen Yunan Adaları; mavi çerçeveli beyaz evlerle donatılmış daracık sokaklı Yunan kasabaları; yaz hiç bitmesin dedirten, insanın içini ısıtan Yunan müziği; doğa sporlarına doyabileceğiniz, dağları, parkları, dalış noktaları da eklenince, Yunanistan için bir seyahatten beklenilebilecek her türlü seçeneği sunan bir ülke diyebiliriz. 


Yunanistan Nerededir?



Yunanistan, ülkemizin batıdaki sınır komşusu olup, Ege Denizi’nde de karşı komşumuz olan bir Avrupa ülkesidir.

Yunanistan'a Nasıl Gidilir?



Ülkemizin yerel uçuş firmalarıyla veya Yunanistan’ın yerel haya yolu firması Olimpic Airlines veya Aegean Airlines ile düzenlenen direk uçuşlarla Yunanistan şehirlerine ulaşabilirsiniz. Bunların yanı sıra, tren, otobüs veya kendi özel aracınızla da Yunanistan’a ulaşabilmeniz mümkün.

Yunanistan'a Ne Zaman Gidilir?



Ülkemize olan coğrafi yakınlığından yola çıkarak, Yunanistan’da gezi veya tatil yapmak için doğru zamanın hemen hemen ülkemizle aynı olduğunu söyleyebiliriz. Deniz tatili için Mayıs-Eylül arası, Kar tatili için Aralık-Şubat arası, kültür turları içinse yılın her dönemi uygun olacaktır.

 

Ege'nin muhteşem doğası eşliğinde, sizi antik dönemlere doğru zaman yolculuğuna çıkartan bu ülkede, keşfedilecek çok fazla güzellik var. Bunlardan sadece bazılarını ama belki de en önemlilerini sizler için derledik.

  • Atina

    Atina

    Yunanistan’ın başkenti olan şehir, aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir de. Atina, Neolotik Çağ’dan bu yana var olan bir şehir olup, Eski Yunan Medeniyeti’nin de merkezi olarak kabul edilir. Antik Çağ’dan kalma eserler ve harabelerlerin, modern Yunan Kültürü’nün eserleriyle harmanlanmasıyla ortaya çıkan kozmopolit bir şehirdir Atina. Atina’nın ikonik görüntülerinden biri olan Akropolis, şehrin en yüksek tepesine inşa edilmiştir. Bu sebeple nerede olursanız olun, fonda hep Akropolis vardır.

    devamı için tıklayın
  • Yunan Adaları

    Yunan Adaları

    Ege ve İyon Denizleri’nin incileri, karşı komşunun kıskandıran cevherleri, Antik Yunan Medeniyeti’ne, Roma İmparatorluğu’na ve Bizans’a ev sahipliği yapmış Yunan Adaları’nın her biri cennetten bir köşedir. Mikonos, Kos, Samos, Korfu, Girit, Rodos gibi adı sık duyulan, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle göz dolduran adalar varken, Andros, Paros, Lefkada, Meis ve Skyros gibi henüz kitle turizmiyle dolup taşmamış, huzur dolu adalarda var. Gizli kalmış koylarda denize girip, altın renkli sıcak kumlarda rahatlayacağınız; üzerinden medeniyetlerin geçtiği topraklarda tarihi bir yolculuğa çıkacağınız, deniz mahsülleriyle damaklarınızı şenlenlendireceğiniz, her yönüyle keyif dolu bir tatil için Yunan Adaları biçilmiş kaftan. Detaylı Yunan Adaları Gezi Rehberi için buraya tıklayın

    devamı için tıklayın
  • Kayak Merkezleri

    Kayak Merkezleri

    Bulgaristan’da olduğu üzere Yunanistan’da da kayak merkezleri bulunmaktadır. Bunlardan en büyüğü 19 kayak pistiyle Parnassos’dır. Yeni başlayanlara ayrılmış küçük pistler ve kar eğlence parkı da bulunmaktadır. Kalavrita, Veluhi ve Pigadia, Parnassos kadar büyük olmasa da oldukça fazla sayıda kayak pistine sahip kayak merkezleridir. Daha sakin ve daha az popüler yerleri tercih edenler için ise Pertuli Kayak Merkezi iyi bir tercih olabilir.

    devamı için tıklayın
  • Delfi

    Delfi

    UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde kendine yer edinmiş bu antik şehir, Antik Çağ’da Yunan Tanrıları Athena ve Apollo’ya ibadet edilen, önemli bir din merkeziydi. O dönemde Delfi Kahini olarak ün salan kişinin, ekonomi, din, politika üzerinde önemli bir etkisi varmış. Yanan Apollon Tapınağı’nın yenisi Delfi’ye inşa edilirken, bütün şehir devletler birleşerek yardımcı olmuşlardır. Delfi’nin Yunan halkı için birleştirici bir etkisi de vardır. Antik şehirden kalan kalıntıların neredeyse hepsi, şehrin hemen yanındaki Delfi Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Yüzyıllar boyunca geçirdiği depremler sebebiyle şehir pek de adil yaşlanmadığından, Delfi’yi Efes ile karşılaştırdığınızda, gerçek anlamda harabe olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat bulunan en ufak kalıntı bile çok büyük bir özenle korunup, müzede sergilenmektedir. Antik şehrin biraz ilerisindeki, aynı ismi taşıyan köyde sevimli tavernalarda lezzetli Yunan yemekleri yiyip, hediyelik eşya satan dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Selanik

    Selanik

    Yunanistan’ın 2. büyük şehri olan Selanik, Ege Denizi’ne kıyısı olan, İzmir’e çok benzetilen bir şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yeri olan şehirde, gezilecek en önemli noktalardan biri Atatürk Evi Müzesi’dir. Bu ev Atatürk’ün doğduğu ev olup Türkiye Cumhuriyeti toprağı sayılmaktadır. Selanik’in en sembolik binası olan Beyaz Kule, ilk olarak Bizans tarafından yapılmış, sonrasında Kanuni Sultan Süleyman döneminde, Mimar Sinan tarafından yeniden inşa edilmiştir. Rumeli Hisarı’nı kopyası olan yapı, uzun yıllar zindan olarak kullanılmıştır. Konumu sebebiyle panoramik bir şehir manzarası sağlayan kule, bir açık hava müzesi olarak kullanılmaktadır. Çevre coğrafyada bulunan kalıntıların sergilendiği, Selanik Arkeoloji Müzesi ve erken ve geç dönem Hristiyan sanatından birçok eserin sergilendiği Bizans Kültür Müzesi, Selanik’teki en önemli müzelerdir. Bizans’tan günümüze gelen en önemli eserlerden biri olan Aziz Dimitrios Kilisesi, Yunanistan’ın tarihinden dini açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Hristiyanlık’ın devletin resmi dini olarak kabulünün hemen ardından, Selanik Hristiyanları tarafından, Roma’dan kalma kalıntıların üzerine inşa edilmiştir. Selanik’in en hareketli noktası olan Aristoteles Meydanı, restoranların, kafelerin, mağazaların ve sanat galerilerinin çevrelediği, sık sık İzmir’e benzetilen bir meydandır.

    devamı için tıklayın
  • Zagori

    Zagori

    Yunanistan’ın Kuzey Batısında yer alan Zagori bölgesi, büyüleyici manzaralara sahip olan yürüyüş patikalarıyla meşhurdur. Zagori bölgesinin en turistik yeri olan, eski taş evlerden oluşan 46 köyü kapsayan Zagorohoria’dır. En bilinen diğer köyleri; Papingo ve Monodendri’dir. Evlerin bazıları restore edilip otel olarak kullanılırken, bazıları şehirden kaçmak isteyenlerin kendi evleridir. Zagori; dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, rafting ve kanyoning gibi doğa sporlarıyla, doğa tutkunları için tam bir cennet olacaktır.

    devamı için tıklayın
  • Dedeağaç (Alexandropolis)

    Dedeağaç (Alexandropolis)

    İstanbul’dan 400 km uzaklıktaki bu ufak Yunan kasabası, bir hafta sonu kaçamağı için biçilmiş kaftan. Yunanca adı Alexandropolis olan şehir, Meriç Bölgesi’nin merkezi konumundadır. Akşam saatlerinde trafiğe kapatılan 2 – 3 km’lik sahil şeridinde, yan yana dizilmiş restoran ve kafelerinden her birine gönül rahatlığıyla oturabilir, ara sokaklardaki daha uygun ve daha yerel mekanları da keşfedebilirsiniz. Sahile paralel uzanan Demokrasi Caddesi, şehrin bir ucundan diğer ucuna uzanır. Şehrin en işlek ve hareketli caddesi olan Demokrasi Caddesinin ara sokaklarını da keşfetmeyi ihmal etmeyin. Kentin sembollerinden olan Deniz Feneri ve Osmanlı Dönemi’nden kalma Dedeağaç Camisi (veya Selahattin Camisi), Türk turistlerin en çok ilgisini çeken noktalardır. Dedeağaç’ta eğer bir hafta sonundan daha uzun bir süre geçirmeyi planlıyorsanız, gezilebilecek yerlerin arasına Trakya Etnoloji Müzesi ve Dedeağaç Tarihi Müzesi’ni de ekleyebilirsiniz. Eğer Dedeağaç seyahatinizi yaz aylarında planlarsanız, denize girebilme şansını da değerlendirebilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Gümülcine (Komotini)

    Gümülcine (Komotini)

    Batı Trakya Bölgesi’nin en merkezi şehri olan Gümülcine’nin denize kıyısı yoktur. Nüfusunun yarısından fazlası Yunan olmasına rağmen bir Türk kasabası olmasıyla bilinir. Yollarda yürürken göreceğiniz Türkçe konuşan insanlar ve gökyüzüne yükselen minareler, neden bir Türk kasabası olarak bilindiğini anlamanızı sağlayacaktır. Şehirde irili ufaklı 20 civarlarında cami bulunmaktadır. Bunların 3 tanesi şehir merkezinde ve diğerlerine göre daha gösterişlidir. 16. ve 17. yüzyılda yapılan Yeni Cami ve Eski Cami, şehrin en çok dikkat çeken yapıları arasındadır. Eski Cami’nin hemen arkasında bulunan Gazi Evrenos Bey Aşevi, şimdilerde Hristiyanlık müzesi olarak hizmet verse de aslında Osmanlı’nın 14. yüzyıldan kalma yapıları arasındadır. Yeni Cami ile aynı bahçe içerisinde bulunan Saat Kulesi, 19. yüzyılda, Gümülcine Sancak Beyi tarafından inşa ettirilmiştir. Kulenin bulunduğu çevrede Osmanlı mimarisi esintileri taşıyan sokaklar ve yapılar bulunmaktadır.

    devamı için tıklayın
  • Kavala

    Kavala

    Leziz ay şeklindeki Kavala kurabiyeleri ve son yılların popüler tatil yeri Taşoz ile akıllara kazanan bu Trakya şehri, İstanbul’a yalnızca 450 km uzaklıktadır. Deniz kenarında olması ve Batı Trakya’nın en gelişmiş şehri olması sebebiyle bölgedeki en popüler turist rotasıdır. Şehre girer girmez, Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan su kemeri tarafından karşılanacaksınız.Panoramik Kavala manzarasını izleyebileceğiniz Kavala Kalesi, Osmanlı Mimarisi’nden esintiler taşıyan yapıları görebileceğiniz Panagia Bölgesi ve Kavala’nın modern yüzünü ve plajlarını keşfedebileceğiniz Yeni Şehir Bölgesi, Kavala’da gezmeniz gereken yerlerin başında gelir. Eğer Mayıs – Eylül arasında Kavala seyahatinizi planlarsanız, Kavala Plajları’nın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. Şehrin içindeki plajın yanı sıra Kalamitsa, Amolfi ve Keramoti Plajları da görülmeye değerdir.

    devamı için tıklayın
  • Parga

    Parga

    Yunanistan’in İtalya’ya bakan kıyılarında yer alan, İyon Denizi’ne kıyısı olan bu küçük ve sevimli sahil kasabası, yazın turistlerin özellikle de İtalyan turistlerin istilasına uğrar. Tarihi zenginliği, daracık ve sevimli sokakları, temiz plajlarıyla bir Akdeniz tatilinden beklenen her şeyi sunar. Kasabanın ilk yerleşim dönemlerinden kalma Nekromanteio Antik Kalıntıları ve ikinci yerleşim döneminden kalma Venedik Kalesi, bölgenin en çok turist çeken noktalarıdır. Gelelim plajlara; şehir merkezindeki küçük plaj Kryoneri, teknelerle gidilen şehre en uzak plaj Sarakiniko, dalgıçların favori yeri Lichnos ve Parga’nın en büyük ve en popüler plajı Valtos denizin keyfini çıkarabileceğiniz noktalardır.

    devamı için tıklayın
  • İskeçe (Xanthi)

    İskeçe (Xanthi)

    Kavala’nın komşusu İskeçe, denize kıyısı olmayan sevimli bir Trakya şehridir. Şehirdeki üniversitenin varlığı, şehri daha hareketli ve dinamik kılar. Bir dağın yamacına kurulan şehir, Türk nüfusun yoğunlukta olduğu Yunan şehirlerindendir ve çok sayıda cami bulunmaktadır. Daracık İskeçe sokaklarında ilerleyerek ulaşacağınız İskeçe Meydanı (Plateia Kendrik Meydanı), şehrin en hareketli yeridir. Restoran ve kafelerin süslediği meydanda bir de Osmanlı Dönemi’nden kalma, görkemli bir saat kulesi bulunmaktadır. Yunanistan’da bir Anadolu şehrinde geziyor hissini yaşamak isterseniz Palia Ksanthi Mahallesi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

    devamı için tıklayın
  • Sparta

    Sparta

    Antik ve ünlü bir tarihe sahip olan minik şehir Sparta, filmlere konu olan Spartalılar’ın ana vatanıdır. Antik şehrin hemen yanı başına kurulan modern Sparta, Yunanistan’da tarım planı üzerine inşa edilen ilk şehirdir. Sparta’da Antik Roma (Sparta) Kenti’ni ve Bizans’tan kalma tarihi kaleyi ziyaret etmek dışında yapılabilecek bir diğer ve en çok tercih edilen aktivite; doğa yürüyüşüdür. Sparta, daha çok rahatlama ve dinlenme seyahatleri için tercih edilen, huzurlu ve antik bir şehirdir.

    devamı için tıklayın

 
Yunanistan'da Ne Yemeli
“Yunan mı yoksa Türk Mutfağı’na mı ait?” diye tartışmaların yapıldığı bütün lezzetlere, Yunanistan’ın her yerinde denk gelmeniz mümkün. Cacık, döner, baklava, pilaki ve daha onlarcası… Ufak yöresel farklılıklara sahip bu tanıdık lezzetler sizi çok mutlu edecek.
 
Bizim beyaz peynirimize benzeri bir peynir olan Yunan peyniri Feta, denemeniz gereken Yunan lezzetlerindendir. Hele bir de bu peyniri kızartıp bal ve susam ile servis ettikleri Feta Me Meli diye bir yöresel tatlıları var ki, denemeden dönmeyiniz. 

  • Pastitsio

    Pastitsio

    İki mutfağın en büyük farkı; bizimle aynı denizin ürünlerine sahip Yunanistan’da sunulan, deniz ürünlerinin kalitesi ve lezzeti. Ülkemize nazaran çok daha uygun fiyatlarla, hem de daha büyük porsiyonlarla yiyebileceğiniz deniz ürünlerinin, fiyat kalite dengesi gayet makul. Uzun uzun pişirilen ve güveçlerde sunulan et yahnileri, bizim musakkamızın sınıf atlamış hali; mousakka, İtalyan Mutfağı’ndan ezgiler taşıyan; Pastitsio da “mutlaka denenmeliler” listenizde yerlerini almalılar. Taverna adı verilen, Yunan müziği, dansı ve yemekleriyle keyifli zaman geçirebileceğiniz mekanları mutlaka en az bir kere denemelisiniz. Ouzerie adı verilen Yunan meyhanelerinde; Yunan mezelerini ve uzoyu deneyebilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Greek Salad

    Greek Salad

    Oturacağınız her restoranda mutlaka karşınıza çıkacak ‘Greek Salad’, yemeklerinize mükemmel eşlik edecektir. Greek Salad’ın içerisinde ki feta peyniri ve kalamata zeytini Yunan Mutfağına has lezzetlerdir.

    devamı için tıklayın
  • Souvlaki

    Souvlaki

    Yunan şiş kebabı Souvlaki, bizim Adana dürümümüz gibi hemen hemen her köşede denk gelebileceğiniz bir lezzet. Tavuk veya domuz etinden yapılan, bizim kuzu şişden daha küçük etlerin şişe dizilip, limon ve kebapın yağıyla ıslatılmış ekmekle tüketildiği bir yemektir.

    devamı için tıklayın

Yunanistan için Önemli Tarihler:
Bağımsızlık Günü: Her yıl 25 Mart'ta kutlanılan Bağımsızlık Günü, Yunanistan'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndan özgürlüğünü kazanmasını simgeler. Büyük şehirlerde askeri geçitler gerçekleştirilir, her yer beyaz ve mavi renklere bürünür.

Temiz Pazartesi: Paskalya'dan 48 gün önce kutlanan bir dini bayramdır. Temiz Pazartesi günü özel yemekler hazırlanır, "lagana" isimi sadece o güne özel ekmekler yapılır. Yunanistan gezinizde günlerden Temiz Pazartesi olduğunu anlamanın en kolay yolu ise gökyüzüne bakmaktır. Bu günde gökyüzü uçurtmalar ile doldurulur; genç yaşlı herkesin elinde bir uçurtma olur.

Meryem Ana’nın Ölüm Günü: Meryem Ana'nın göğe yükselişi de denir. Her yıl 15 Ağustos'ta kiliseler başta olmak üzere büyük şehirlerde etkinlikler düzenlenir, dini bir bayramdır.

Epeteios tou 'Ohi: "Hayır" günü. 2. Dünya Savaşı'nda, Mussolini'nin faşist İtalyası'nın ultimatomlarına hayır denmesinin ve savaş boyunca Yunan direnişinin anıldığı gündür. Yunanlar için gururlu ve büyük kutlamaların yapıldığı bir gündür.

Noel: Hristiyan takviminin en önemli günlerinden biri olan Noel, Yunanistan'da her yıl aynı coşkuyla kutlanır. Şehirler süslenir, geceleri ise kırmızıya bürünür. Gün boyunca kiliselerde etkinlikler düzenlenir. 

Vize gerekir mi? Vize nasıl alınır?


Yunanistan, Avrupa Birliği sınırları içerisinde yer alması sebebiyle Schengen Vize uygulaması dahilindedir.

Türkiye ile saat farkı ne kadardır?


Yunanistan yerel saati,  ülkemizden 1 saat geridir.

İklimi:


Yunanistan’ın coğrafi olarak ülkemize yakınlığı, iklim olarak da oldukça benzer olmalarına sebep olmuş. Türkiye kadar iç bölgeleri olan bir ülke olmadığından, karasal iklimin etkileri nadir görülür. Kuzeyden başlayarak, Marmara, Ege ve Akdeniz iklimlerine benzer karakterdeki iklimler seyreder.

Para Birimi:


Yunanistan, Avrupa Birliği bölgesinde olduğundan para birimi olarak Euro geçerlidir.

Genel olarak fiyatlar nasıldır?


Birçok ülkede olduğu üzere Yunanistan’da da fiyatlar şehirden şehre farklılık göstermektedir. Mikanos gibi fazlasıyla turistik yerlerle, Selanik’in ara sokaklarında bir yerin fiyatları karşılaştırılamaz. Deniz mahsullü makarnanın porsiyonu, 6.5 - 9  euro; Mousakka’nın porsiyonu, 5.5 - 6.5 euro; Souvlaki’nin porsiyonu, 1.5 - 2.5 euro; Greek salad, 4.5 - 5.5 euro; gazlı içecekler 1.5- 2 euro; kahve 3-4 euro arası civarındaki fiyatlarda olacaktır.

Restoran & mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?


Yunanistan siestalarıyla meşhur bir ülke olsa da son ekonomik krizlerden sonra siesta konusunda biraz daha esnekler. Özellikle büyük şehirlerde hemen hemen hiç uygulanmıyor diyebiliriz. Sabah 09.00-10.00 arası açılan mağazalar 18.00 ‘a kadar açık kalıyor. Eğer mağaza AVM’de ise 20.00’a kadar açık kalır. Pazar günleri şehir merkezindeki mağazalar açık kalırken, diğer yerlerde mağazaların açılması kesinlikle yasak. Yunanlılar yemeklerini ağır ağır ve uzatarak yemeyi sevdiklerinden; restoranlar akşam 20.00 – 02.00 arası hizmet verir. Kafe-restoran tarzı mekanlar ise sabah erken saatlerden hizmet vermeye başlayıp, günü daha erken bitirirler.

 

En önemli şehirlerini gezmek için kaç gün gerekir?


Yunan Adaları’nı başlı başına bir gezi rotası olarak düşünmek gerekir. Sırf birkaç adayı gezebilmek için 1 haftanızı ayırmanızı tavsiye ederiz. Atina başta olmak üzere 2 şehir daha gezmek için ise 5-6 gün gibi bir süre ayırmanız yeterli olacaktır.

5 dakikada Yunanca 10 kelimelik/cümlelik dil rehberi:

Evet -  Nai

Hayır - Oxi

Teşekkür ederim - Efharisto

Rica ederim - Parakalo

Afedersiniz -  Signomi
Günaydın - Kalimera
İyi geceler - Kalinyxta
İngilizce bilen var mı? - Mi lay ka nis Anglika?

Yardım edebilir misiniz? - Borite na me voithisete?
Şehir merkezine nasıl gidebilirim? - Pos boro na pao sto kentpo tis polis?

Yunanistana’a gitmeden önce bilmeniz gereken 10 şey:

1. Yunanistan’ın ekonomik krizden henüz kurtulamadığını düşünürsek, yanınızda her daim nakit para taşımanızın akıllıca bir hareket olacağını söyleyebiliriz.

2. Yunanistan, dünya üzerindeki en çok arkeoloji müzesine sahip olan ülkedir. Bu kadar derin bir tarihi olan ülkeye ziyarete giderken, gezi programınıza arkeoloji müzelerini eklememek olmaz.

3.Yunanistan manastır ve kilisesi bol olan bir ülkedir. Eğer bu yapıları ziyaret etmek isterseniz. Üzerinizde mini etek, şort gibi kıyafetlerin olmadığına emin olun.

4. Parmaklarınızı açarak avuç içinizi göstermek, Yunanlar için çok kaba bir davranış. Elinizle 5 yapmanız gereken bir durum olması halinde, aklınızın bir köşesinde kalması önemli.

5. Yunan halkı, aynı bizim gibi yaya geçidi tanımaksızın araba kullanmakta. Bu sebeple, bir Avrupa ülkesinde olmanın huzuruyla hareket etmemenizi tavsiye ederiz.

6. Yunan halkının çok büyük bir bölümü, sigara kullanıyor. Dumansız hava sahası bulmakta zorlanacağınız zamanlar olabilir.

7.Türkiye’deki Yunan Tavernalarından bildiğimiz tabak kırma geleneği, Yunanistan’da uygulanan bir gelenek değil. Kimi zaman sabah 07.00’ye kadar eğlencenin devam ettiği tavernalarda, sahneye peçete veya gün yaprağı saçmak gibi gelenekler var.

8. Eğer Yunan Adaları’nı gezecek ve adalar arası seyahat için feribot kullanacaksanız, biletinizi önceden rezerve ettirmenizde yarar var.

9. İsimleri bizimkilerle birebir aynı gözüken yemeklerin, yapılış şekilleri veya tatları farklı olabilir.  Beklentileriniz konusunda biraz daha esnek olmanızı öneririz.

10. Eğer bir yerde parkedip bekleyen bir taksiye binerseniz, beklediği yerdeki park ücretini de taksi ücretine yansıtacaktır. Bu sebeple taksileri yoldan çevirmek daha iyi bir fikir olabilir.