Zürih için vize gerekir mi? Zürih'e vize nasıl alınır?

Schengen vizesi gereklidir. Konsolosluk sayfasında istenen evrakları eksiksiz hazırlayarak, seyahat gününden en az 25 gün önce vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

Zürih'te havaalanının kent merkezine uzaklığı nedir?

Havalimanının şehir merkezine uzaklığı 10 km’dir.  Tren, otobüs ve taksi ulaşım seçenekleri arasındadır.

Zürih'in Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Kış saati uygulamasında Zürih yerel saati Türkiye saatinden 2 saat, yaz saati uygulamasında ise; 1 saat geridedir.

Zürih'te hava durumu ve iklim nasıldır?

Zürih, karasal ve Atlantik iklimin hüküm sürdüğü bir şehir. Atlantik ikliminin etkileri, çok daha soğuk ve kurak olması gereken şehrin havasını yumuşatır. Kışlar her ne kadar soğuk geçse de, bahar ayları ılıman, yaz ayları sıcak ama yağışlı geçer. En düşük sıcaklıklar, ocak ayında ölçülür. Mart ayıyla birlikte yükselmeye başlayan sıcaklıklarla, yağışlar da başlar. Temmuz ise, yılın en sıcak ve nemli ayıdır.

Zürih'te kullanılan para birimi nedir?

Geçerli olan para birimi, İsviçre Frankı’dır. Kısaca CHF olarak yazılır. 1 CHF = 3.7 TL’dir

    Zürih'te genel olarak fiyatlar nasıldır?

İsviçre’nin geneli gibi Zürih de, oldukça pahalı bir şehir. Otellerden yeme içmeye kadar, her şey ortalamanın çok üzerinde. Eğer havalimanından taksi ile şehir merkezine gelmek isterseniz 65 CHF, tren ile 6.6 CHF ödemeniz gerekecektir. Müze giriş bedelleri, 10-22 CHF arasında değişiyor. Tabii; öğrenci indirimleri mevcut. Uygun fiyatlı bir restoranda kahvaltı,  6-10 CHF; öğle yemeği 8-15 CHF; akşam yemeği ise, 17-25 CHF arasında değişir.  Biraz daha ortalama bir restoranda yemek yemek isterseniz, 2 kişi için 100 CHF’yi gözden çıkarmanız gerekecektir. Lüks bir restoran için ise, ne yazık ki üst sınır vermek imkansız, tamamen sizin bonkörlük sınırlarınıza kalmış.

    Zürih'te restoran & mağazalar kaça kadar açıktır?

Şehir merkezinde, pazartesiden cumaya 09.00-19.00/20.00 arası açık kalan mağazalar, Cumartesi günleri saat 17.00-18.00 civarı kapanırlar. Şehir merkezi dışında, bu saatler daha erken olabilir. Pazar günleri ise, bütün mağazalar kapalıdır.
Restoranlar genellikle, öğle yemeği için 11.30-14.00 arası, akşam yemeği için 17.00-00.00 arası hizmet verirler. Şık restoran konseptinin dışındaki mekanlar, gün boyu kesintisiz servis vermeye devam ederler. Pazar günleri, sabah saatlerinde kapalı olan mekanların bir kısmı öğleden sonra açılır, bir kısmı ise gün boyu kapalı kalır.

    Zürih'in tehlikeli bölgeleri nerelerdir?

Şehir merkezinde, herhangi bir tehlikeye maruz kalmazsınız. Ancak; şehir merkezinin dışında 4. ve 5. bölgeler pek iyi şöhretli değillerdir. Özellikle konaklamak için bu bölgeleri tercih ederseniz, kapkaç ve hırsızlık ihtimaline karşı temkinli olmanızı öneririz.

    Zürih'i gezmek için kaç gün gerekir?

Zürih’i gezmek için, 2 gün yeterli olacaktır.

    Zürih'te yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Limmat Nehri veya Zürih Gölü üzerinde gerçekleşen tekne turlarına katılarak, hem şehir manzarasının, hem de Alp Dağları’nın nefes kesen manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 380 farklı hayvan türüne ev sahipliği yapan Zürih Hayvanat Bahçesi, çok geniş bir alan üzerine kurulu ve hayvanlara, doğal ortamlarına en yakın yaşama alanını sağlayabilen bir hayvanat bahçesi. Hayvanat bahçesi olmasının yanı sıra, ekosistemi ve nesli tükenen türleri korumak adına, projeler de geliştirmekteler. Bu özel türlerle tanışma şansına erişeceğiniz ziyaret, ailecek hem eğlenip, hem de öğreneceğiniz bir aktivite olacaktır.

    Zürih için önemli tarihler nelerdir?

Zürih Festivali: İki senede bir Haziran ayında düzenlenen festival, farklı sanat dallarını bünyesinde barındırır. Şehrin müzeleri, opera ve tiyatro salonları, festival süresince festival etkinliklerine ayrılır. Operalar, tiyatro gösterileri, sergiler, konserler, atölyeler ve okumalar düzenlenir.
Züri Fäscht: İsviçre’nin en büyük festivali olarak bilinen “Şehir Festivali”, üç senede bir, temmuz ayının ilk hafta sonu gerçekleşir. Limmat Nehri’nin sokakları 2 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlar. Büyük bir şehir partisine dönüşen festivalde, eğlence parkı kurulur, muhteşem şovlar sergilenir ve havai fişek şovları bütün şehri aydınlatır. Müzik, yemek ve eğlenceyle dolup taşan şehir, bir sonraki 3. seneyi iple çeker.
St. Alban's Festivali: Her sene haziran ayının sonunda gerçekleşen festival, Avrupa’daki en büyük şehir festivallerindendir. Zürih’e komşu bir şehir olan Winterthur’da düzenlenen festival, 100’den fazla işletmenin dayanışmasıyla gerçekleşir. Yerel grupların sahne aldığı, sokak şovlarının düzenlendiği, leziz yemeklerin yendiği ve bol içkinin içildiği bir halk festivalidir.
Street Parade: Ağustos ayında gerçekleşen festival, dünyanın en büyük tekno sokak partisi gibidir. Zürih Gölü çevresinde gerçekleşen festivalde, 7 farklı sahnede, yüzlerce farklı DJ performansı sergilenir.

    Zürih’e gitmeden önce bilmeniz gereken 10 şey:

1. İsviçre’nin en büyük şehri olmasına karşın, Zürih oldukça küçük bir şehirdir.
2. Şehrin genelinde Almanca konuşuluyor olsa da, hemen hemen herkes İngilizce konuşabiliyor.
3. Dakik olmak Zürih halkı için bir hayat tarzı. Eğer otobüs saati 10:07 ise, gerçekten 10:07’de kalkar.
4. Fondü, en az 2 kişi tarafından paylaşılan bir İsviçre klasiğidir. Çatallara batırılan ekmeklerin, ortadaki erimiş peynire batırılmasıyla yenilen yemekte püf nokta; çatalın dudak veya dilinize değmemesidir.
5. Pazar günü, gerçekten Pazar günü gibidir. Tren istasyonu dışında, hiçbir yerde açık dükkan bulamazsınız.
6. Hemen hemen her yerde kredi kartı geçer; ama halk genellikle nakit sever. Elinizde bozuk paranız yoksa bile dert etmeyin, seve seve bozarlar.
7. Öğle yemeği 12’de başlar ve 13.30’dan sonra bazı restoranlarda sıcak yemek bulmak imkansız hale gelebilir.
8. Restoranlarda, tip hesaba %15 olarak yansıtılır. Ekstradan bırakmanıza gerek yoktur.
9. Çikolata, peynir, saat ve İsviçre çakısı, hem kendinize, hem de sevdiklerinize alabileceğiniz Zürih klasiklerindendir.
10. Hangi mevsimde giderseniz gidin, valizinize bir şemsiye atmayı ihmal etmeyin.