Resmi adı Maldiv Cumhuriyeti olan ve Hint Okyanusu'nda 1200 adadan oluşan Maldivler; gerek balayı çiftleri, gerekse sükunet ve huzuru turkuaz sularda arayanlar için ideal bir tatil rotası. Yüz ölçümü dikkate alındığında, %90'ı su ve deniz olan bu cennet ülke, palmiye ağaçlarıyla süslü doğası , mutlu yerel halkı ve mavinin her tonunun hakim olduğu plajlarıyla; günlük hayatlarımızın içindeki stresi bir kenara atmamız için, “mutlaka gitmeliyim” dedirtecek cinsten. Hayatın içindeki koşturmacaya mola vermek isteyen herkes için uygun bir destinasyon olup; romantik bir ortam hayal edenler içinse, uygunun ötesinde ve kimilerine göre hayallerin bile ötesinde, zamanın durduğu bir yer Maldivler.

Maldivler Nerededir?

Maldivler, Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın güneybatısında yer alan, Hint Okyanusu'nda 1200 adadan oluşan bir devlettir.

Maldivler'e Nasıl Gidilir?

Maldivler'e THY veya Atlas Havayolları ile Atatürk Havalimanı'ndan yaklaşık 8 saatlik bir uçuş sonrası direkt ulaşmak mümkün. Aktarmalı olarak Fly Emirates veya Qatar Havayollarını da tercih edebilirsiniz. Tercihiniz sonrasında; Hint Okyanusu'nun görkemli manzarası eşliğinde, Male Uluslararası Havaalanı'na ulaşım sağlayabilirsiniz. Türklere vize uygulaması yapılmadığı için, geçerli pasaportunuzun uçuş öncesi yanınızda olması yeterlidir.

Maldivler'e Ne Zaman Gidilir?

Maldivler, Aralık-Nisan ayları arasında en yüksek sezonunu yaşar. Maldivler'in kuru mevsimi ve güneşin nispeten daha keyifli olduğu aylardır yüksek sezon zamanı. Konaklama fiyatları, Noel ve yeni yıl zamanı zirve yapar. Sezon dışı aylarda, hava hala sıcaktır; fakat nemlilik oranı ve yağmur olasılığı yüksektir.

Maldivler'de Ulaşım Nasıldır?

Male çok küçük bir şehir olduğu için, ulaşım da gayet kolaydır. Yürüyerek, her yer çok kısa mesafededir. Taksilerle de şehri gezebilirsiniz.

Male Havaalanı'na inmişken, Male'yi gezmemek olmaz; tabii eğer gezgin bir ruha sahipseniz ve yerel halkı, kültürlerini daha yakından tanımak istiyorsanız. Eğer; sadece deniz, güneş ve kum üçlüsü ise hayaliniz, Male'den adanıza motor ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
Başkent Male'deki atmosfer, adaların aksine; kapalı ve oldukça tutucu bir tutum sergiliyor. Alkol tamamen yasak, kadınlar kapalı ve İslami kurallar baskın. Nüfusun neredeyse tamamı müslüman olduğu için, adım başı cami görmek mümkün. Male, ülkenin aynı zamanda ticaret merkezi. Yarım günlük bir şehir turu Male'yi gezmek için yeterli görünüyor.

  • Fish Market (Balık Hali)

    Fish Market (Balık Hali)

    Ünlü Bağımsızlık Meydanı'nın batısında yer alan bu market, günün her saati cıvıl cıvıl. Pazarın önünde, bir sürü balıkçı teknesi var. Sabahları avlanılan değişik türde bir sürü balık, yerliler tarafından çok hızlı bir şekilde ayıklanıyor.

    devamı için tıklayın
  • Vilamendhoo Adası

    Vilamendhoo Adası

    Vilamendhoo Adası, tüpsüz dalış için Maldivler'in en popüler adalarından biri. Adada yer alan otel, koyu ahşap mobilyaları ve SPA'dan kaliteli yiyecek içecek servisine kadar her türlü ayrıntııyı titizlikle ele alıyor. Bu adada isterseniz maceracı ruhunuzla Rhincodon typus cinsindeki köpek balıkları ile birlikte dalış deneyimi yaşayabilir, isterseniz cennetten bir ada olarak lanse edilen bir mekanda balayınızı kutlayabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Hukuru Miskiiy (Cuma Camisi)

    Hukuru Miskiiy (Cuma Camisi)

    1656 yılında yaptırılan bu camiye, müslüman olmayanlar giriş yapamıyorlar. Kendi dinlerinden olanlara, yani müslümanlara ise giriş bedava.

    devamı için tıklayın
  • SPA Merkezleri

    SPA Merkezleri

    Maldivler'de birçok ihtişamlı SPA merkezi bulunmaktadır. Dünyanın en temiz plajlarına sahip olan Maldivler'de, turkuaz denizin ve dalga seslerinin eşliğinde masaj hizmeti alabilirsiniz. Bölgenin en popüler SPA merkezleri; Veli SPA, Duniye SPA ve Taliye SPA'dır. Eğer daha önce Tayland'da masaj deneyiminiz olduysa Maldivler'deki merkezlerin fiyatının nispeten yüksek olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

    devamı için tıklayın
  • İslam Merkezi

    İslam Merkezi

    Bu merkezde, Maldiv Cumhuriyeti'nin en büyük camisi bulunuyor. Altın renkli, görkemli kubbesi ile dikkatleri üzerinde toplayan camide, aynı anda yaklaşık 5.000 kişi ibadet edebiliyor.

    devamı için tıklayın
  • Male

    Male

    Male Havaalanı'na inmişken, Male'yi gezmemek olmaz; tabii eğer gezgin bir ruha sahipseniz ve yerel halkı, kültürlerini daha yakından tanımak istiyorsanız. Eğer; sadece deniz, güneş ve kum üçlüsü ise hayaliniz, Male'den adanıza motor ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Başkent Male'deki atmosfer, adaların aksine; kapalı ve oldukça tutucu bir tutum sergiliyor. Alkol tamamen yasak, kadınlar kapalı ve İslami kurallar baskın. Nüfusun neredeyse tamamı müslüman olduğu için, adım başı cami görmek mümkün. Male, ülkenin aynı zamanda ticaret merkezi. Yarım günlük bir şehir turu Male'yi gezmek için yeterli görünüyor.

    devamı için tıklayın

Maldivler'den hediyelik eşya, ahşap ve el yapımı ürünler alabilirsiniz. Pazarlık yapmayı unutmayın.


Male, çok tutucu bir şehir olduğu için alkol ve gece hayatı yoktur.  Adalar'da da romantik bir ortam vardır ve gece hayatı yok denecek kadar azdır.

Vize Gerekir mi? Vize nasıl alınır?

Seyahatiniz 30 günü geçmeyecekse, vize talep edilmiyor.

Havaalanının kent merkezine uzaklığı:

Male'den, adalara ulaşım ve mesafe, kalacağınız resortun konumuna göre değişir.

Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

2 saattir.

İklimi:

Genelde sıcak bir iklimi vardır. Aralık-Nisan arası kuru ve sıcaktır, diğer aylar da bulutlu ve kapalı olabilir. Dönem dönem yağışlıdır ve nem oranı yüksektir.

Para Birimi:

Maldivian Rufiyaa'dır. Ancak Amerikan Doları her yerde geçerlidir.

Genel olarak fiyatlar nasıl?

Alışveriş pahalı olsa da, pazarlık imkanı vardır. Yeme-içme olarak da; lokal adalar ve lüks adalar kendi içlerinde fiyat farklılıkları göstermektedir. Fazla lüks olmayan bir adada, çay ve kahve 2-3 dolar, tropik meyve suları 5 dolar civarındadır. Lokal bir adada 20 dolara yenen bir öğle yemeği menüsü, lüks bir adada 35-40 dolara çıkabiliyor. Deniz mahsulleri de, ülkemize oranla daha uygun diyebiliriz.

Restoranlar & mağazalar kaça kadar açıktır?

Mağaza ve Restoranlar, genelde birbirinden bağımsız saatlerde açık bulunmaktadır. Bir uyum içinde oldukları söylenemez. Ziyaret edilmeden önce mutlaka kendi sitelerinden kontrol edilmeliler.

Kentin tehlikeli bölgeleri:

Maldiv Adaları, çok güvenlidir. Yerel halk, oldukça düzgün ve misafirperverdir. Hırsızlık olaylarına pek rastlanmaz. Yine de, her zaman tedbirli olunmalı ve eğer değerli eşyalarınız yanınızdaysa, dikkatli olmalısınız.

Maldivler'i gezmek için kaç gün gerekir?

Yarım gün Male şehir turu ve 4-5 gün adalarda Maldivler'in tadı çıkarılabilir.

Önemli Tarihler:

Male'de, islami bayramlar kutlanmaktadır.

Maldivler'e gitmeden önce bilmeniz gereken 12 şey:

1. Male'de denize mayo ile girmek yasak, ancak adalarda böyle bir durum yok.


2. Male'de şehir turu yaparken, bayanların kısa etek, şort ve dekolteli giyimden kaçınmaları gerekiyor.

3. Male'de bulunan alışveriş dükkanları oldukça pahalı. Pazarlık edilebilir.

4. Yerel halk, Dhivehi dilini konuşuyor; fakat genel olarak herkes İngilizce iletişim kurabiliyor.

5. Balık dışında, hindistan cevizi ve muz en çok tüketilen besinler arasında.

6. Genel kültür düzeyi yüksek ve genelde halk mutlu, suç oranı neredeyse sıfır.

7. Yanınızda şemsiye bulundurun; ne olur, ne olmaz.

8. Güneş kendini göstermediği anlarda bile oldukça yakıcıdır, her an güneş koruyucunuz yanınızda olsun.

9. Tüplü dalış hakkında herhangi bir bilginiz olmasa bile; dalış okulları çok profesyonel bir şekilde eğitim veriyor ve döndüğünüzde sualtına dair engin bilgilere sahip bir dalgıç olabilirsiniz.

10. Maldivler'de 1200 adanın 1000'e yakını bomboş. Devlet, belirli zaman dilimlerinde kura çekerek, bu bakir adaları vatandaşlarına dağıtıyor dağıtmasına, fakat yerel halk fakir olduğu için adayı değerlendiremiyor. Dolayısıyla; adalar da onları değerlendirecek yabancı yatırımcıları bekliyor.

11. Tsunami için erken uyarı sistemi kurmuşlar, korkmayın.

12. Musluk suyunu kesinlikle içmeyiniz.

Maldivler'in konumundan ötürü en temel besin kaynağı, balıktır. Dünyada, ton balığı ihracatında önemli bir yere sahip olan bu cennet ülkede, yemek kültürü deniz ürünlerine bağlıdır. Oldukça zengin deniz ürünlerini, farklı pişirme teknikleriyle hemen hemen her masada görebilirsiniz. Turistler, genellikle Avrupa ve Uzakdoğulu oldukları için, restoranlarda ve otellerde deniz ürünlerini; Akdeniz ve Uzakdoğu mutfağı ile harmanlanmış halde görmek mümkün.