• Giresun Hakkında Genel Bilgiler

    Giresun’un M.Ö. 2. yüzyıla uzanan bir tarihi var. Bu bölgede tarih boyunca Driller’den Gaskalar’a, İskitler’den  Amazonlar’a, Hunlar’dan Bulgar ve Oğuz Türklerine kadar pek çok farklı medeniyet yaşamış. Giresun’un Osmanlı İmparatorluğu sınırları içine dahil edilmesi ise Fatih Sultan Mehmet dönemine, 1491 yılına dayanıyor. Bu tarihten önce Giresun Trabzon Rum İmparatorluğu’nun topraklarına dahil bir bölgeymiş.
     
    Tanzimatın ilanından sonra ise Giresun ilk önce idari örgüte, birkaç yıl sonra ise Şebinkarahisar’a bağlandıktan sonra Trabzon’a bağlı ilçe merkezi ilan edilmiş. 1923 yılında ise kent, Cumhuriyet’in ilanıyla il statüsüne kavuşmuş.
     
    Giresun, maviyle yeşilin en özgün biçimde harmanlandığı yerlerden olan Karadeniz bölgesinin kendine has şehirlerinden biri. Karadeniz’in doğusunda bulunan Giresun’un batısında Trabzon ve Gümüşhane, doğusundaysa Ordu ili bulunuyor. Şehir, Aksu ve Batlama vadileri arasında, yarım ada şeklinde konumlanıyor.
     
    Giresun’un adı  ise kiraz anlamına gelen “kerasus” veya “keresea” kelimelerinden geliyor. Bir zamanlar kirazı ile meşhur olan Giresun’un şu anki en önemli tarım ürünü fındık. Dünyanın en üstün nitelikli fındıklarından olan Giresun fındığı, şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.
     
    Giresun uçak biletinizi almadan önce şehir hakkındaki bu küçük rehberimizi okuyarak, uçaktan iner inmez Giresun’u yerlisi gibi gezebileceğiniz bir tatil planlayabilirsiniz.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun’da gezebileceğiniz yerler arasında hem tarihi öneme sahip noktalar, hem de Karadeniz ikliminin ortaya çıkardığı eşsiz doğal güzellikler yer alıyor. Şehrin doğal güzellikleri genellikle şehir merkezinden uzakta kaldığı için, Giresun’u tüm yönleriyle keşfederek gezmek istiyorsanız, uçaktan indiğinizde bir araç kiralamanızda fayda var.
 
Giresun Adası
Karadeniz’de bulunan iki adadan biri Giresun’daki Giresun Adası.  Ada, Giresun il merkezinin yaklaşık 2 kilometre açığında bulunuyor. Adayla ilgili anlatılan mitolojik hikayeye göre, güç tanrısı Herkül bu adayı ziyaret etmiş. Hatta bu adada Amazonlar’ın da yaşadığını anlatan söylenceler de var. Adaya, şehir merkezinden kalkan özel tekneler aracılığı ile ulaşabilir, adadaki piknik alanlarında vakit geçirebilirsiniz. Teknelerle yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Tekneler, yazın hava şartlarına göre neredeyse her gün işlerken, kışın hava durumunun el verdiği ölçüde hizmet verebiliyorlar.
 
Giresun’un Ünlü Yaylaları ve Festivalleri
Giresun halkı arasında “Mayıs Yedisi Şenlikleri” olarak bilinen, 20 Mayıs Uluslararası Aksu Festivali’nde düzenlenen tekne turlarına katılarak adaya dair bambaşka bir deneyim yaşayabilirsiniz. Giresun yayla turizminin de merkezlerinden biri. Şehrin en popüler yaylaları Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylaları. Bu üç yaylaya da Giresun - Sivas yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Karadeniz’in eşsiz doğasına hayran bırakan yaylalarda her yıl çeşitli festivaller düzenleniyor. Bunlardan biri de Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali. Yaz aylarında düzenlenen festivale her yıl birçok yerli ve yabancı turist akın ediyor. Doğal güzellikleri keşfe çıkarken bir taraftan da eğlenmek istiyorsanız, seyahatinizi festival tarihlerine denk getirebilirsiniz.
 
Giresun Şehir Merkezinde Görmeniz Gerekenler
Giresun şehir merkezinde de şehrin kültürüne ve tarihine ait pek çok durağı gezmeniz mümkün. Yarımadanın en tepe noktasında bulunan ve tarihinin M. Ö. 2. yüzyıla dayandığı tahmin edilen Giresun kalesi ile şehir merkezindeki Gogara Kilisesi yapısından hizmet veren Giresun Arkeoloji müzesi bunlardan bazıları.
 
Şehrin tüm bu tarihi ve turistik yerlerini kendi gözlerinizle görmek için tek yapmanız gerekense bir Giresun uçak bileti. Uçak biletinizi biraz erken alarak, doğasıyla büyüleyen bu şehre olan ziyaretinizi oldukça uygun fiyatlarla gerçekleştirebilirsiniz.

Giresun'a Nasıl Gidilir?

Giresun, Karadeniz Sahil Otoyolu üzerinde bulunuyor. Giresun - İstanbul arası yaklaşık 930 kilometre iken,  Ankara - Giresun arası ise yaklaşık 600 kilometredir. Giresun’a İstanbul’dan yapılan otobüs yolculuğu yaklaşık 11 saat sürüyor. Karayolunu kullanmayı seçerseniz, birçok otobüs firmasının farklı şehirlerden Giresun’a seferleri mevcut. Şehir merkezinde bulunan otogardan da servis kullanarak gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz.
 
Giresun’a uçak ile ulaşmayı tercih ediyorsanız, Ordu - Giresun Havalimanı’na giden Giresun uçak biletlerini araştırabilirsiniz. Bu havalimanı Türkiye’nin ilk deniz doldurularak yapılmış havalimanı olma özelliğini taşıyor ve Ordu ve Giresun illerine düzenlenen uçak seferleri için hizmet veriyor.  Ordu - Giresun Havalimanı’na Ankara ve İstanbul’dan neredeyse her gün direkt olarak giden uçaklar mevcut. Yine de seyahat tarihinizi belirlerken uçak sefer tarihlerini göz önünde bulundurmanızda fayda var, seçeceğiniz tarihe göre indirimli uçak bileti fırsatları bulabilirsiniz.
 
Giresun’dan ayrıca İstanbul aktarmalı yurt dışına giden uçak seferleri de düzenleniyor. Ordu - Giresun Havalimanı, Giresun’a 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanı ile şehir merkezi arasında seyahat etmek için Havaş araçlarını kullanabilirsiniz. Bu otobüslerin ücreti 12 TL ve bu yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Giresun uçak biletinizi alırken bu araçların kalkış saatlerini de incelemenizi öneriyoruz.
 
Giresun’da Şehir İçi Ulaşım
Giresun’da şehir içi ulaşım belediye otobüsleri, dolmuşlar ve taksilerle sağlanıyor. Uçaktan indikten sonra bu toplu taşıma araçlarıyla şehri gezmeye hemen başlayabilirsiniz. Belediye otobüslerinin şehrin her yerine seferleri olmadığı için dolmuş ve taksi gibi alternatif ulaşım yöntemlerini kullanabilirsiniz.

 

Ordu Giresun Havalimanı & Giresun Hava Durumu

booked.net