Endonezya’nın en meşhur adası olan Bali’nin kelime anlamı Sanskritçe’de barış ve huzurdur. Sadece adı bile, insanın zihninde cenneti canlandıran ada; Tanrıların Adası olarak da anılır. Doğası, pirinç tarlaları, tapınakları, güler yüzlü insanlarıyla Bali kültür çeşitliliği ve zenginliğiyle doludur. Her yıl 1.000,000’un üzerinde turist ağırlayan ve tropikal iklime sahip olan adada Hindu dini, gelenekleri ve yaşam tarzı hakimdir.

Sanatsal yanı, festivalleri, lezzetli yemekleriyle en az kokteylleri kadar renkli bir yaşama sahip olan ada, plajları ve deniziyle özünde adeta romantizm barındırıyor.  

Günümüzde en önemli ve popüler turist merkezlerinden bir tanesi olan Bali, küçük bir ada olmasına rağmen zenginlikleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir tatil vaat ediyor.

  

Bali Nerededir?

Endonezya’ya bağlı Sunda Adaları’ndan biri olan Bali, Lombok ve Cava adalarının arasında yer alır.

Bali'ye Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Bali’ye direkt uçuş bulmak mümkün değil. Singapur aktarmalı olarak ya da Malezya, Kuala Lumpur üzerinden Bali’ye uçabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise; Dubai ya da Doha aktarmalı olarak uçmak. Uçuş süresi, yaklaşık 15 saat civarında sürüyor.

Bali'ye Ne Zaman Gidilir?

Bali’yi ziyaret etmek için en iyi zaman, havaya ve sezona bağlıdır. Yüksek ve düşük sezona göre otel fiyatları ciddi farklılıklar gösteriyor. Temmuz ve Ağustos ayları, Paskalya ve Noel zamanı ile Ocak ayının ilk haftasını da kapsayan yılbaşı zamanı; Bali’nin en kalabalık olduğu yüksek sezon dönemleridir.

Ancak birçok nedenden ötürü; Bali’yi ziyaret etmek için en ideal zaman Nisan, Mayıs, Haziran ve Eylül aylarıdır. Hala kuru olan bu dönemlerde nem oranı biraz daha azdır. Oda ve villa fiyatları ise yüksek sezona oranla %30, %50 oranında daha ucuzdur. Yine bu dönemde, dükkanlar indirime girer ve çeşitli promosyonlar yaparlar. Restoranlar daha az kalabalıktır ve genel olarak Bali daha rahat bir atmosfere sahiptir.

Bali'ye seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Bali tur fiyatlarını buradan karşılaştırın! 

Sizin için hazırladığımız, Bali'de mutlaka görülmesi gereken yerlerin listesi;

  • Tanah Lot Tapınağı

    Tanah Lot Tapınağı

    Sahil kenarında olması ve arkasından güneşin batmasıyla meşhur olan Tanah Lot Tapınağı, Bali’nin en önemli mimarilerinden birisidir ve mutlaka görülmesi gerekir. Tapınağın deniz kenarında bir çıkıntı üzerine inşa edilmiş olması sebebiyle; bu antik Hindu mabedi sürekli olarak dalgalarla birleşir. Kıyı kenarındaki yapı, daha ufak mabetleri de içerisinde barındırır ve etrafında turistlere hitap edecek restoranlar, dükkanlar ve bir de dans gösterilerinin yapıldığı bir park bulunur. Tapınak, Tabanan bölgesindeki Beraban köyünde yer alır ve Kuta’nın yaklaşık 20 km kuzeybatısında bulunur.

    devamı için tıklayın
  • Uluwatu Tapınağı

    Uluwatu Tapınağı

    Uluwatu Tapınağı ya da bir diğer adıyla Pura Luhur Uluwatu, Bali’nin spiritüel simgesi sayılan altı önemli tapınaktan bir tanesidir. Deniz seviyesinden yaklaşık 70m yukarıda bir yamacın kenarına inşa edilmiştir. Günbatımının en güzel gözüktüğü yerlerden birisi olan Uluwatu Tapınağı, adanın batı kıyılarında yer alan bir diğer önemli deniz kenarı tapınağıdır. Her gün düzenlenen Kecak dans şovları ve Hint okyanusunun muhteşem görüntüsü, bu tapınağı adanın en görülesi yerlerinden bir tanesi yapar. Tapınak, Bali mimarisi, geleneksel olarak tasarlanmış geçitler ve antik heykeller Uluwatu Tapınağı’nın cazibesini daha da arttırır.

    devamı için tıklayın
  • Pura Besakih Tapınağı

    Pura Besakih Tapınağı

    Agung dağının güney batı tepelerinin üzerinde ve yaklaşık 1,000 m yükseklikte bulunan Besakih Tapınağı 1,000 yıldır Bali’nin “Ana Tapınağı” olarak bilinir. Çok özel ve sanatsal bir yapı olan Besakih, başlıca Pura Penataran Agung olmak üzere toplam 86 tapınağın birleşiminden oluşur. Adanın en büyük ve en kutsal tapınağı olan Besakih, pirinç tarlaları, tepeler, dağlar ve ırmaklarla çevrili muhteşem bir manzaraya sahiptir.

    devamı için tıklayın
  • Tegalalang Pirinç Terasları

    Tegalalang Pirinç Terasları

    Ubud'da bulunan Tegalalang Pirinç Terasları muhteşem manzarasıyla, pirinç tarlaları ve 8. yy’da yaşamış olan Rsi Markandeya adında kutsal olduğuna inanılan bir kişi tarafından yapıldığına inanılan geleneksel Bali sulama sistemleriyle meşhurdur.

    devamı için tıklayın
  • Ubud Kutsal Maymun Ormanı

    Ubud Kutsal Maymun Ormanı

    Ubud Monkey Ormanı ya da bir diğer adıyla Kutsal Maymun Ormanı, Ubud’un en popüler yerlerinden bir tanesidir ve uzun kuyruklu gri makak sürüsüne ev sahipliği yapar. Yerel yönetim programı sayesinde çok iyi korunmuş olan bu bölge, Ubud şehir merkezine yürüme mesafesindedir. Oyuncu maymunları doğal ortamlarında görmenin yanı sıra; muskat ormanlarında güzel bir yürüyüş imkanı da sunan ormanda, yosun kaplı heykellerin bekçilik ettiği antik tapınakları da görmek mümkündür.

    devamı için tıklayın
  • Ubud Geleneksel Sanat Pazarı

    Ubud Geleneksel Sanat Pazarı

    Yerlilerin “Pasar Seni Ubud” olarak tabir ettiği Ubud Sanat Pazarı, Ubud Kraliyet Sarayı Puri Saren’in tam karşısında her gün kurulur. İpek şallar, ince gömlekler, el yapımı örme çantalar, sepetler, şapkalar, heykeller, uçurtmalar gibi bir sürü el yapımı ürünü burada bulmak mümkündür. Ubud pazarında satılan ürünlerin çoğu çevredeki kasabaların yerlileri tarafından yapılır. Ubud Pazarı yeri sebebiyle Ubud’un merkezi sayılır ve hediyelik eşya alışverişi için ideal bir yerdir. Her pazarda olduğu gibi burada da satın almadan önce pazarlık yapmak şarttır.

    devamı için tıklayın
  • Kintamani ve Batur Dağı

    Kintamani ve Batur Dağı

    Kintamani Volkanı ya da diğer adıyla Bali volkanik dağı, muhteşem doğal güzelliği ile turistler için ilgi çekici bir atraksiyondur. Batur dağının eteğinde yer alan 13 m2 büyüklüğündeki Batur volkanik gölü, bu bölgenin en meşhur yerlerinden birisidir. Göl kenarından aşağıya doğru inen rüzgarlı yol, Ulun Danu Batur Tapınağına ve bir grup sıcak kaynak suyuna çıkar. Kintamani bölgesi; Penelokan, Batur ve Kintamani olmak üzere üç ana kasabadan oluşur. Ayrıca Batur gölünün etrafında, Bali Aga kasabaları olarak bilinen eski Bali kasabaları bulunur.

    devamı için tıklayın
  • Bali Safari ve Marin Parkı

    Bali Safari ve Marin Parkı

    2007 yılında açılmış olan ve adanın hem en büyük, hem de en çok ziyaret edilen eğlence parkı ziyaretçilerine eğlenceli bir gün sunar. Gianyar bölgesinde 40 hektarlık bir alanda bulunan Bali Safari ve Marin Parkı, büyük bir alanda özgürce yaşayan 60’ın üzerinde hayvan türüne ev sahipliği yapar. Burada safari otobüsleriyle gezinti yapabilir, büyüleyici fil şovlarını seyredebilir, yavru orangutanlara sarılabilir ve akvaryumdaki yavru köpekbalıklarını görebilirsiniz. Aileleriyle birlikte seyahat edenler için kaçırılmaması gereken bir ziyaret noktasıdır.

    devamı için tıklayın
  • Fil Safari Parkı

    Fil Safari Parkı

    Ubud’un kuzeyinde yer alan Desa’daki Fil Safari Parkı, Bali’nin devasa fillerine ev sahipliği yapar. Bali Adventurer Turları tarafından işletilen bu parkta, dev fillerle daha yakından tanışma fırsatını bulabilir, fillerin üzerinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Parkın içerisinde; bilgi merkezi, safari lokali, spa ve içerisinde Güneydoğu Asya’da bulunmuş olan tek mamut iskeletinin de bulunduğu filler üzerine kapsamlı bir koleksiyona sahip müze bulunmaktadır.

    devamı için tıklayın
  • Goa Gajah

    Goa Gajah

    Fil Mağarası anlamına gelen Goa Gajah, tarihi öneme sahip bir arkeolojik kazı alanıdır. Bedulu kasabasının batısında yer alan Goa Gajah, Ubud merkezine 6 km uzaklıktadır. Burada tarihi kalıntılarla dolu bir avlu, kaya resimleri, meditasyon mağarası, havuzlar ve fıskiyeleri görebilirsiniz.

    devamı için tıklayın

Bali'de Ne yenir? Ne içilir?

Bali mutfağı, çeşitli baharatlar ve taze sebzeler ile balık ve et ürünlerinin ahenkli bir şekilde kombine edilmesi ile oluşur. Çin ve Hindistan gibi uzakdoğu kültürlerine ait mutfaklardan etkilenmiştir.


  • Bali Kahvesi

    Bali Kahvesi

    Endonezya’nın diğer bölgelerinin aksine, Bali’ye kahve Lombok’taki tacirler tarafından getirilir. Kahve, adaya ilk defa yine Lombok tacirleri tarafından getirilmiştir. Adanın kuzey batı bölgesindeki volkanik toprak ve uygun iklim, kahve yetiştiriciliği için uygun bir ortam sunar. Şehirde bulunan kahve dükkanlarında çok çeşitli ve kaliteli kahveyi uygun fiyatlara içebilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Bali Tatlıları

    Bali Tatlıları

    Tatlı severler için, Bali adeta bir tatlı cenneti gibidir! Adanın hemen her yerinde oldukça uygun fiyatlara muhteşem tatlılar satan yerler bulmak mümkündür. Ufak kahve dükkanları, pastaneler ve daha birçok sıra dışı ve özgün yerlerde tamamı el yapımı olan tatlıların keyfini çıkartabilirsiniz. Tatlı satan bu dükkanların büyük çoğunluğu, Seminyak ve Ubud bölgelerinde yer alır.

    devamı için tıklayın
  • Bebek Goreng/ Bebek Betutu (Kızarmış/Tütsülenmiş Ördek)

    Bebek Goreng/ Bebek Betutu (Kızarmış/Tütsülenmiş Ördek)

    Bali usulü kızarmış veya tütsülenmiş ördek, geleneksel ördek yemeklerinin en meşhurlarıdır. Kızarmış Ördek yani Bebek Goreng, baharatlarla çeşnilendirilip kaynatıldıktan sonra kızartılırken tütsülenmiş ördek; yani Bebek Betutu yerel baharatlarla marine edildikten sonra 24 saat tütsülenerek hazırlanır. Son derece lezzetli olan bu ördek yemekleri yanında pilav, Endonezya’ya özgü acı biberle yapılan ve bir tür ezme olan sambal ve yerel sebzelerle servis edilir.

    devamı için tıklayın
  • Kokteyl Barları

    Kokteyl Barları

    Kokteyllerinizi yudumlamadan tatilde sayılmazsınız! Bali’de kokteyller son derece uygun fiyatlı oldukları gibi, günün hemen her saatinde servis edilirler. Kokteyl menülerinde en az 20 çeşit kokteyl bulunur ve kokteyller her daim tebessümle servis edilir.

    devamı için tıklayın

Gün batımıyla birlikte; Bali’de gece hayatı başlar ve hava karardıktan sonra ada en canlı halini alır. District Bali ve Kuta’daki Hard Rock Cafe gibi bağımsız eğlence merkezleri zaman zaman uluslararası müzik gruplarına ev sahipliği yapar.


Otel barları geceleri daha dinamik bir görüntüye bürünerek canlı DJ performansları, en meşhur güncel şarkıları çalan müzik grupları ya da son model ses sistemlerinden yayınlanan kayıt müzikler çalarlar.

Adanın diğer yerlerinde ise; eğlence mekanları şahane manzaralar eşliğinde lezzetli yemekler de sunar. Seminyak bölgesindeki Ku De Ta veya Ayana Resort’taki Rock Bar, Hint okyanusuna bakan yamaçtan müşterilerini büyüler.

Neredeyse herkes Bali’ye alışveriş yapmaya gelir ve öyle olmasa bile sonunda kendinizi karşı koyamadığınız bir alışveriş yapma arzusu içinde bulursunuz. Bali, ziyaretçilerine el yapımı ürünler, çok çeşitli sanat ürünleri, antika ya da arı antika mobilyalar, tablolar, ince işçilikle işlenmiş mücevherler, ahşap ve taştan yapılmış oymacılık sanatından örnekler, maskeler, örülmüş ya da boyanmış kumaşlar gibi inanılmaz geniş bir alışveriş yelpazesi sunar.

Pazarlarda, dükkanlarda ve hatta sanat galerilerinde iyi bir fiyat alabilmek için pazarlık etmek gerekir ve bu gayet normal karşılanır. Ayrıca pazarlık etmek, Bali’de alışveriş yapmanın en eğlenceli yanlarından bir tanesidir. Bali’deki en iyi dükkanlar genelde saat 10:00 gibi açılır ve gece 23:00 gibi de kapanırlar.

Uluslararası markalar, yerel butikler ve yetenekli terziler ise 24 saat servis verirler. Benzer ürünler satan dükkanlar genellikle; bir arada gruplandırılmışlardır, böylece fiyat karşılaştırması yapmak, istediğiniz rengi ya da bedeni bulmak kolay olur.

 
Bali'de Nerelerden Alışveriş Yapmalı?

  • Jenggala

    Jenggala

    Burası, Bali’nin en seçkin seramik dükkanıdır. Dükkan ve atölyenin bir arada bulunduğu, 1979 yılında açılmış olan Jenggala’da en kaliteli seramik örneklerini bulabilirsiniz.

    devamı için tıklayın
  • Kuta Meydanı

    Kuta Meydanı

    Plaja 50 m mesafede olan ve bir bulvar olarak tasarlanmış olan Kuta Meydanı; hem uluslararası, hem de yerel bir çok markayı bir arada bulabileceğiniz bir alışveriş merkezidir.

    devamı için tıklayın
  • Celuk Kasabası

    Celuk Kasabası

    Altın ve gümüş ustalarıyla meşhur bu kasabada, hemen her kapının arkasında bir mücevher atölyesi ya da mücevher dükkanı mevcut. Yüzük, bilezik, kolye, saç iğneleri, küpe ve hatta inci ile bezenmiş çok çeşitli takıları bulabileceğiniz Celuk Kasabası mutlaka uğranması gereken duraklardan bir tanesidir.

    devamı için tıklayın
  • Sukawati Sanat Pazarı

    Sukawati Sanat Pazarı

    Bali’deki en büyük el sanatları pazarı olan Sukawati Sanat Pazarı, geleneksel el sanatlarından örnekler bulabileceğiniz bir yer. İki katlı bir binada her hafta sonu kurulan pazar; hem yereller, hem de turistler tarafından çok ilgi görüyor.

    devamı için tıklayın
  • Discovery Alışveriş Merkezi

    Discovery Alışveriş Merkezi

    Plaj manzarası olan tek alışveriş merkezi Discovery’de bankalar, restoranlar, kafeler, kitapçılar, eczaneler, oyun salonları, ev eşyası satan dükkanlar, mücevherciler ve uluslararası markaların outlet dükkanları bulunuyor.

    devamı için tıklayın

Bali için vize gerekir mi? Bali'ye vize nasıl alınır?

Bali’ye gitmeden vize almanıza gerek yok. Havaalanı girişinde vizenizi alabiliyorsunuz.

Bali Ngurah Havaalanı'nın kent merkezine uzaklığı nedir?

Bali Ngurah Rai Havaalanı, Kuta şehir merkezine 13 km uzaklıktadır.

Bali'nin Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Bali saati, Türkiye’den 6 saat ileridedir.

Bali'de hava durumu ve iklim nasıldır?

Tropikal iklime sahip Bali’de, yıl boyunca ortalama sıcaklık 30 °C civarındadır. Nisan ve Eylül ayları arası kurak sezon olmasına rağmen; zaman zamanda olsa yağış görülebilir. Ekim ve Mart ayları arası ise, yağışlı dönemdir.

Bali'de kullanılan para birimi nedir?

Bali’de kullanılan para birimi, (Rp) Rupi’dir.

Bali'de genel olarak fiyatlar nasıldır?

Bali'de öğünler büyük, fiyatlar küçüktür. 1 Kahve: Rp 28,549, 1 Kokteyl: Rp 28,549, 2 Kişilik Akşam Yemeği (1 şişe şarap dahil): Rp 525,395, Öğle Yemeği (Kişi Başı): Rp 60,775.

Bali'de restoran ve mağazalar kaça kadar açıktır? Hangi günler kapalıdır?

Bali’de dükkanlar, sabah 09:00-10:00 gibi açılıp; gece saat 23:00 gibi kapanırlar. Restoranlar ve kafeler ise; birçoğu kahvaltı servisi yaptığından saat 08:00 gibi açılıp, gece 23:00 gibi kapanırlar. Dükkanlar haftanın her günü açık olduklarından, alışveriş konusunda sıkıntı yaşanmaz.

Bali'nin Tehlikeli Bölgeleri Nerelerdir?

Genel olarak oldukça güvenli bir yer olan Bali’de dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar vardır;
 
Uyuşturucu Satıcıları: Denpasar, Kuta ve Gianyar uyuşturucu kaçakçılığının yapıldığı belli başlı bölgelerdir. Bali’de uyuşturucu kaçakçılığı ve hatta uyuşturucu kullanımı yasaktır, cezası ölümdür.
 
Dang Humması: Sivrisinekler aracılığıyla geçen bu hastalığın bilinen ve geçerli bir tedavisi yoktur. İshal, baş dönmesi ve mide bulantısı ile kendini gösteren bu hastalıktan korunmanın yolu sivrisineklere karşı korunmaktan geçiyor. Bu belirtilerden herhangi birini kendinizde gördüğünüz anda, en yakın hastaneye başvurmanızda fayda var.
 
Kuduz: Bali’de köpekler kutsal olarak kabul edilirler. Bu sebeple şehrin her yerinde serbestçe dolaşan köpek ve köpek grupları görmek mümkündür. Ancak çoğunlukta bakımsız olan bu hayvanlar, maalesef kuduz hastalığını da taşırlar. Sokakta gördüğünüz köpekleri sevmeyin ve özellikle grup halinde dolaşan köpeklerden uzak durun.
 
Son yıllarda Bali’nin güney bölümü terörist saldırılarına maruz kalmıştır. Terörle mücadele hiçbir hükümetin kolaylıkla başarabildiği bir şey olmasa da; Endonezya hükümeti bu konuda kalıcı çözümler getirmeye başlamıştır.

Bali'yi gezmek için kaç gün gerekir?

Bali’yi tam anlamıyla görebilmek için, tatilinizi en az 1 hafta olarak ayarlamalısınız.

Bali için önemli tarihler nelerdir?

Bali Sanat Festivali: 13 Haziran-11 Temmuz
 
Pager Wesi (Yaratıcıyı Kutlama Festivali): Kasım ayı boyunca sürer.
 
Bali Uçurtma Festivali: 10-13 Temmuz
 
Sanur Kasabası Festivali: 12-16 Ağustos
 
Galungan Seremonisi: Temmuz ayı boyunca devam eden seremonide, insani erdemler ve kötülük arasındaki savaş kutlanır. 
        
Ubud Yazarlar ve Okuyuclar Festivali: 7-11 Ekim
 
Bali Caz Festivali: 4-6 Aralık
 
Pirinç Hasadı Festivali: 1 Mayıs-30 Temmuz
 
Saka Yeni Yılı Nyepi (Sessizlik Günü): Saka Takvimine göre hesaplanır ve her yıl değişir.
 
Nyepi Günü: Bali’nin yeni yılıdır ve çok farklı şekilde kutlanır. Balililer, yılbaşını “Sessizlik Günü” olarak kabul ederler ve yılbaşı günü yılın en sessiz günüdür. Tüm yerel halk belirli kurallara uyarak ritüelini gerçekleştirir, o gün Bali’deki tüm yollar boştur ve kimse evden dışarıya çıkmaz.
 
Ngembak Geni, “Öpücük Festivali”: Nyepi’nin ertesi günüdür ve sadece Sesetan kasabasındaki insanlar tarafından kutlanır.   

Bali'de yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Bali’de alışveriş yapmaktan, yemek yemekten ve gece hayatından çok daha fazlası vardır. Bali, gözünüzle gördüklerinizin dışında keşfedilecek birçok aktivite sunar.
 
Adanın meşhur su parkında bir gününüzü geçirebilir, tepelik alanları keşfedebilir ya da arazi araçlarıyla ormanların içine yolculuk edebilirsiniz.

Bali’de sörf yapmak çok meşhurdur. Su üstü olduğu kadar, su altıda görülmeye değer olan adada aynı zamanda muhteşem mercan adaları bulunmaktadır. Bir macera sporu olan paraşütlü sörf, özellikle Bali’nin doğu kıyılarında çok popülerdir.

Rafting ise; Bali’deki bir diğer popüler spordur. Ayung’un batı kısmındaki zorlu parkurların yanı sıra; panoramik açıdan çok güzel bir bölge sizi bekler. Rafting rotasında karşılaşacağınız hayvanlar ise, bu aktiviteyi daha da eğlenceli kılar. 

Dalma deneyimi olmayanların bile zevkle katıldığı bir diğer aktivite ise; deniz yürüyüşüdür. Özel olarak tasarlanmış ve oksijen tankına bağlı bir kask giyilerek deniz altına inen ziyaretçiler, deniz altı hayatının büyüleyici manzaralarını deneyimleyebilirler. Deniz Yürüyüşleri, Sanur ve Tanjung Benoa olmak üzere iki ayrı bölgede yapılır.

Bali’ye gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken 12 şey:

1- Saka Yeni Yılında yani Nyepi’de, Bali’ye seyahat edemezsiniz. Saka ay takvimine göre her sene değişen Nyepi’ye göre seyahat planlarınızı yapın.

2- Paranızı bozdururken mutlaka sayarak alın.
 
3- Alışveriş yaparken mutlaka pazarlık edin.
 
4- Tapınakları ziyaret ederken kapalı giyisiler giyin.
 
5- Musluk suyunu içmeyin.
 
6- Maymun Ormanı'nda gezerken maymunları beslemeye, onları sevmeye çalışmayın.
 
7- Wifi çoğu yerde bulunmakla beraber, bazı yerlerde ücretlidir.
 
8- Bali’de adak gelenekseldir ve çok çeşitli şekillerde karşınıza çıkabilir.
Sabahları yerlerde göreceğiniz muz yaprağı içindeki pirinç tanelerinin üzerine basmayın.
 
9- Bali yıl boyunca çok sıcak olduğundan, ince kıyafetler götürün.
 
10- Kadın ya da erkek tüm Balililer aynı dört isme sahiptir; Wayan, Made, Nyoman veya Ketut. İsimler doğum sırasına göre verilir ve eğer ailenin beşinci bir çocuğu olursa tekrar ilk isim verilir.
 
11- Genellikle bahşiş bırakmanız beklenmez; ancak siz yine de bırakın.
 
12- Köpekler, Bali’de kutsal kabul edilirler. Bu sebeple; şehrin hemen her yerinde serbest dolaşan köpekler ve köpek sürüleri görmek mümkündür.