Bir yanda gökdelenlerin çevrelediği meydanlar, havadan giden trenler;  diğer yanda, başka bir zamanda geziyormuşsunuz hissi yaratan, göz alıcı mimariye sahip tapınaklar. Güler yüzlü, hayatlarından memnun görünen, bildiğimiz hayatlardan bambaşka hayatlar yaşayan insanlar;  farklı adetler, görgüler, inançlar; farklı tatlar ve kokularla;  Bangkok, insanın kendisini tam bir gezgin gibi hissetmesini sağlayan bir şehir. Evet dilerseniz böcek yiyebilir (ki çok nadir göreceksiniz), evet tercih ederseniz o meşhur gece klüplerine gidebilirsiniz. Ama Bangkok’u sadece bu kadara indirgemek, bu güzel kültüre ve şehre haksızlık olur.

Bangkok Nerededir?

Uzak Doğu olarak bildiğimiz coğrafyada yer alan Tayland’ın başkentidir.

Bangkok’a Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları’nın düzenlediği direkt uçuşlarla, 9 saatte Bangkok’a ulaşabilirsiniz. Eğer zaman sorununuz yoksa, Emirates, Etihad, Qatar, Singapore Airlines gibi daha birçok havayolu şirketiyle, aktarmalı uçuşlar tercih ederek de, Bangkok’a ulaşabilirsiniz.

Bangkok’a Ne Zaman Gidilir?

Bangkok, bulunduğu coğrafya sebebiyle tropikal bir iklime sahip olduğundan, serin mevsim olarak adlandırılan Kasım-Şubat arasında seyahat etmek en doğrusudur. Diger mevsimlerde aşırı sıcak ve neme (Mart- Haziran) veya tropikal yağmurlara (Temmuz-Ekim) maruz kalmamanız, tamamen şansınıza kalır.

Bangkok’ta Şehir İçi Ulaşım


Bangkok’ta trafik, hatırı sayılır bir problem. Bu probleme çözüm olarak “sky train” adını verdikleri bir sistem geliştirmişler, çok da iyi yapmışlar. Şehrin üzerinden geçen köprülerle ulaşım sağlayan bu trenler, hem çok serin hem de çok hızlı. Gündüz saatlerinde gezerken, bu trenleri kullanarak, zaman kaybetmeden, istediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz. Taksiler oldukça makul fiyatlı. Trafikten kaçmanız gerekmeyen bir rotada veya saatteyseniz, taksi kullanmak akıllıca. Taksi muadili Tuk-tuk denilen 3 tekerlekli motosikletler de, oldukça keyifli ve otantik bir seyahat sunuyor. Tek dikkat etmeniz gereken nokta; binmeden önce fiyatta anlaşmak.
Bangkok’u ikiye ayıran nehrin karşı tarafına geçmek için ise; botları kullanarak keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Bangkok'a seyahat etmeyi mi planlıyorsunuz? Bangkok tur fiyatlarını buradan karşılaştırın!

Tay dilinde “melekler şehri” anlamına gelen Bangkok, size bir cennet vaad etmese de, etkilenmeden dönmeniz mümkün olmayan bir tecrübe yaşatacaktır. Bangkok, sömürgeleşmemiş bir ülkenin parçası olması sebebiyle, kültürüne ve değerlerine derinden bağlı bir şehir. Dünyada en çok ziyaret edilen 10 şehirden biri olmasının sebeplerinden biri de, bu özelliği olsa gerek. Bütün önyargılarınızı bir kenara bırakmaya hazırsanız, Bangkokla tanışma fırsatı yakalayan şanslılar arasındaki yerinizi alabilirsiniz.

  • Wat Arun

    Wat Arun

    Bangkok şehrini ikiye bölen Chao Phraya nehrinden, hava karardıktan sonra etrafınıza bakındığınızda, altın gibi parlayan bu tapınak çarpar gözünüze. Adını Hindu Şafak Tanrısı Arun’dan alan tapınak, boydan boya renkli camlar ve Çin Porselenleriyle süslenmiş olması sebebiyle, diğer bütün tapınaklardan daha özgün bir görünüme sahiptir.

    devamı için tıklayın
  • Kraliyet Sarayı (The Grand Palace)

    Kraliyet Sarayı (The Grand Palace)

    1782’de inşasına başlanan saray, zaman içerisinde büyütülmüş, şimdilerde içerisinde 100 civarında bina barındırmaktadır. Kraliyet ailesi, içerisinde yaşamamasına rağmen, düğün, cenaze veya resmi toplantılar için kullanılan bir bölüm vardır. Sarayın kraliyet tarafından kullanılan belli bölümleri ziyarete açık olmasa da, saray kompleksi içerisindeki diğer yapılar ve mimari görülmeye değerdir.

    devamı için tıklayın
  • Wat Pho

    Wat Pho

    Yatan Buda tapınağı olarak bilinen bu tapınakta, 46 metre uzunluğunda, 15 metre yüksekliğinde, altın varakla kaplı, yatan bir Buda heykeli bulunuyor. 16.yy'da inşa edilen tapınak, bir çok tarihçiye göre Tayland'ın ilk Budist tapınağıdır. Tapınak, aynı zamanda Thai masajının doğum yeri olarak adlandırılır. Günümüzde hala önemli bir masaj ve meditasyon eğitim merkezi olarak da bilinen bu tapınak, Tayland’ın ilk üniversitesi olarak da anılıyor. Tapınakta hala Thai masajı yaptırılabiliyor.

    devamı için tıklayın
  • Wat Traimit

    Wat Traimit

    Altın Budha Tapınağı olarak bilinen bu tapınaktaki Budha heykelinin hikayesi, oldukça ilginç. 700 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen Wat Traimit Tapınağı’na taşınan Budha heykelinin, nakliye esnasında sıvası dökülüyor, heykelin altından olduğu, ancak 1955 yılında bu nakliye sırasında ortaya çıkıyor. 5 metre yüksekliğinde, 500 ton ağırlığında, som altından yapılan Budha heykelinin olduğu tapınağın diğer katlarında ise; gezilmeye değer tarih müzeleri bulunuyor.

    devamı için tıklayın
  • Yüzen Çarşı (Floating Market)

    Yüzen Çarşı (Floating Market)

    Eskiden tamamen bir yaşam biçimi olan bu çarşı, şimdilerde oldukça turistik. Şehir merkezinden, 2 saat civarı bir yolculukla ulaşılabilen pazara vardığınızda, gruplar halinde kayıklara biniyor ve kanal boyunca gitmeye başlıyorsunuz. Sağlı, sollu pazarı çevreleyen dükkanlar olduğu gibi, kendi teknelerinde satış yapan Taylar da var. Yiyecek, içecek, hediyelik, kıyafet gibi birçok ürün satın alıp, egzotik birkaç saat geçirebileceğiniz bir gezi. Sabahın ilk saatlerinde açılıp, öğleden sonra hizmete son verdiğini belirtmeden geçmeyelim.

    devamı için tıklayın
  • Bangkok Ulusal Müzesi

    Bangkok Ulusal Müzesi

    Güneydoğu Asya’nın en kapsamlı müzesi olarak bilinir. 16. yüzyılda, saray olarak inşa edilen bina, son 120 yıldır müze olarak halka açılmıştır. Geleneksel müzik aletlerinden kıyafetlere; seramiklerden duvar resimlerine kadar birçok tarihi eseri görme şansına erişebilirsiniz.

    devamı için tıklayın

Bangkok'da Ne yenir? Ne içilir?

Uzak Doğu Mutfağı, kendine has baharatları ve soslarıyla, batılı mutfaklardan çok net bir şekilde ayrılır. Ülkemizde de varolan Thai restoranları, sadece böcek yenildiğine dair önyargıyı, bir nebze kırsa da hala Bangkok seyahatinde sadece fast food zincirlerinde karın doyuran turistler de var.

Konu deniz mahsülleri olduğunda, bulamayacağız tek bir ürün bile yok. “Eğer yüzüyorsa, biz de var” sloganıyla hizmet veren “Seefood Market” adı altında geçen yerlerde, deniz tarağından mavi yengeçe kadar her türlü ürünü, ağırlığına göre satınalıp, istediğiniz şekilde pişirttirebiliyorsunuz.

  • Noodle

    Noodle

    Japon ve Çin Mutfaklarından da esintiler olan Thai Mutfağında, noodle önemli bir yer tutuyor. Noodle ile yapılan “Pad Thai” için, Tayland’ın milli yemeği denilebilir. Bir dilim lime ile servis edilen Pad Thai’nin içerisinde, tercihe göre tavuk veya karides, sarımsak, yumurta, Thai sosları ve yer fıstığı bulunuyor. Tom Yong Goong Noodles, milli çorba olarak adlandırılabilinir. Pirinç noodleları, jumbo karidesler, sebzeler ve Thai baharatlarıyla, denenmeye değer bir lezzet. Aynen noodle gibi, pilav da Thai Mutfağında önemli bir yer tutuyor. Pilav üstü ördek (duck rice), denenmesi gereken bir diğer lezzet.

    devamı için tıklayın
  •  Tom Yong Goong Noodles

    Tom Yong Goong Noodles

    Milli çorba olarak adlandırılabilinir. Pirinç noodleları, jumbo karidesler, sebzeler ve Thai baharatlarıyla, denenmeye değer bir lezzet. Aynen noodle gibi, pilav da Thai Mutfağında önemli bir yer tutuyor. Pilav üstü ördek (duck rice), denenmesi gereken bir diğer lezzet.

    devamı için tıklayın
  • Mango Sticky Rice

    Mango Sticky Rice

    Mango Sticky Rice ise, farklı ama beklenmedik derecede lezzetli bir tatlı. Hindistan cevisi suyuyla tatlandırılan pirinç, üzerinde tazecik ve leziz mango dilimleriyle sunuluyor. Daha onlarca farklı ve birçoğu lezzetli tat, meraklı ve cesur gurmeleri bekliyor.

    devamı için tıklayın
  • Kokteyl Barları

    Kokteyl Barları

    Kokteyllerinizi yudumlamadan tatilde sayılmazsınız! Bali’de kokteyller son derece uygun fiyatlı oldukları gibi, günün hemen her saatinde servis edilirler. Kokteyl menülerinde en az 20 çeşit kokteyl bulunur ve kokteyller her daim tebessümle servis edilir.

    devamı için tıklayın
  • Bangkok’ta Nerede Yemeli? Nerede İçmeli?

    Bangkok’ta Nerede Yemeli? Nerede İçmeli?

    devamı için tıklayın
  • 3 House

    3 House

    Pad Thai ve Burger dışında standart bir menüsü olmayan, pazarda bulunan taze ürünlere göre günlük yemek çıkartan, bir açık mutfak restoranı. Çalışanları ve ortamı, o kadar samimiymiş ki; ziyaretçiler de arkadaş ortamlarında gibi rahat edebiliyorlarmış.

    devamı için tıklayın
  • Giant Yakiniku Town in town

    Giant Yakiniku Town in town

    Japon Grill restoranı olan bu mekanda, yemek tercihinize göre fiyatları önceden belirlenmiş menülerden alıp, sınırsızca yiyebiliyorsunuz. Büfelerdeki seçeneklerin oldukça geniş olduğu söylenen restoranın, kaliteden ödün vermeyip, uygun fiyatla sundukları söyleniyor.

    devamı için tıklayın
  • Steve Cafe & Cuisine

    Steve Cafe & Cuisine

    Bangkok sehrini ikiye bölen nehrin kenarında keyifli bir akşam yemeği için, bu restoranı tercih edebilirsiniz. Nehir kenarındaki terasına girerken, ayakkabılarınızı çıkarmanız rica ediliyor. Ferah, sevimli ve ışıl ışıl bir mekan olan bu restoranda, tam anlamıyla Thai yemekleri ve güler yüzlü personelle karşılanacaksınız.

    devamı için tıklayın
  • Mont Blanc Sweet Cafe

    Mont Blanc Sweet Cafe

    Siam Center alışveriş merkezinde yer alan bu kafede, Fransız lezzetlerini Japon tarzı bir mekanda tadabilirsiniz. Oldukça geniş tatlı menüsü olan kafede, fiyatlar da makul.

    devamı için tıklayın

Siam Square: Gökdelenlerde çevrelenmiş bir meydan olan Siam Square, Bangkok’un alışveriş ve eğlence merkezi. Köprülerle birbirine bağlanan AVM cenneti. Yemek yiyebileceğiniz yüzlerce restoran, alışveriş için yerli yabancı yüzlerce mağaza ve eğlence merkezleri bulunuyor. Siam Center, MBK Center, Siam Square One, Siam Paragon, bu meydanda bulabileceğiniz alışveriş merkezleri.

Patong Gece Pazarı: Bangkok için gece pazarları, hayatın bir parçası denilebilir. Gece 02.00 - 02.30’a kadar açık kalan pazarda, hediyelik eşyalar, yerel kıyafetler, replika ürünler ve sokak yemekleri bulabilirsiniz. Pazarlık yapmadan, elinizi cebinize atmamanızı tavsiye ederiz.

Chatuchak Weekend Market: Adından da anlaşılabileceği gibi, sadece hafta sonları hizmet veren bu pazar, çok geniş bir alana yayılıyor. Labirent gibi olan pazarda, kendinizi kaybetmeniz an meselesi. Uzak Doğu kültürüne ait her türlü yiyecek, giyecek, takı, hediyelik eşya satan dükkanlar, hatta ayak masajı yapan yerler bile bulabilirsiniz. Alışverişe ve Uzak Doğu ürünlerine meraklıysanız, yarım gününüzü geçirebileceğiniz büyüklükte bir pazar.

Khao San Road: Bangkok gezginlerinin uğrak noktası olan bu cadde, oteller, hosteller, barlar, restoranlar, dövmeciler ve sokak satıcılarıyla, Bangkok’un en popüler caddesi. Tapınaklar bölgesine yakınlığı ve sürekli hareketli olması sebebiyle, gerçek Bangkok’u hissederek yaşayabileceğiniz bir yer.

Bangkok’tan Eğlence & Alışveriş Mekanları

  • MBK Center

    MBK Center

    Diğer Bangkok AVMlerinden farklı olarak, sadece Asya ürünleri satan mağaza ve restoranlar bulunuyor. Otantik hediyelik eşyalardan, şallara; kıyafetten mücevhere, Japon Grill barlarından Pad Thai restoranlarına kadar, bu coğrafyaya ait herşeyi bulabileceğiniz bir AVM.

    devamı için tıklayın
  • Train Night Market Ratchada

    Train Night Market Ratchada

    Sokak yemekleri ve barların yanı sıra; kıyafet , takı, hediyelik eşya satan dükkanların da olduğu, keyifli ve hareketli bir gece pazarı.

    devamı için tıklayın

Bangkok için vize gerekir mi? Bangkok'a vize nasıl alınır?

Tayland, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Bangkok seyahatinizi sadece pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Bangkok'ta havaalanının kent merkezine uzaklığı nedir?

Suvarnabhumi havaalanı, şehir merkezinin 25 km dışında yer alır.

Bangkok'un Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Bangkok yerel saati,  ülkemizden 4 saat öndedir.

Bangkok'ta hava durumu ve iklim nasıldır?

Bangkok tropikal iklimi sebebiyle, yılın 4 ayını normal, 4 ayını çok sıcak diğer 4 ayını ise; genelde yağmurlu geçirir. Kasım-Şubat arası, hava durumu olarak en makul mevsim olduğundan; hem uçak, hem de otel fiyatları da yüksektir.

Bangkok'ta kullanılan para birimi nedir?

Para birimi, baht diye söylenir, thb olarak yazılır. 1 tl = 11,4 thb

Bangkok'ta genel olarak fiyatlar nasıldır?

Hem yemek, hem de alışveriş için fiyatların oldukça uygun olduğu bir şehir. Sokak yemeklerinden tatmak isterseniz, 5-15 TL arası bir fiyata içeceğinizle birlikte karnınızı doyurabilirsiniz. AVMlerdeki yemek bölümlerinde 6-20 TL arası fiyatlarla güzel yemekler yiyebilirsiniz. Ortalama güzel bir restoranda ise, kişi başı 50 TL gibi bir fiyata, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Bangkok'ta restoran & mağazalar kaça kadar açıktır?

AVM'ler 10.00-22.00 arası açıkken, turistik yerlerdeki dükkanlar ve pazarlar; gece 02.00’a kadar açık kalabiliyor. Sadece akşam yemeği servisi veren restoranlar, saat 20.00 civarı açılıp gece yarısına kadar hizmet verirken, sabah 09.00’dan gece yarısına kadar açık olan restoranlar da var.

Bangkok'un tehlikeli bölgeleri nerelerdir?

Bangkok, dünyanın en güvenli şehirlerinden biridir. Gece veya gündüz, kadın veya erkek farketmeksizin günün her saati huzurla gezebilirsiniz.

Bangkok'u gezmek için kaç gün gerekir?

Bangkok’u doyasıya gezmek ve çok da koşturmamak için, 4 gün yeterli olacaktır.

Bangkok için önemli tarihler nelerdir?

Bangkok Uluslararası Caz Festivali - Mart

Songkran Festivali - Nisan

Ay festivali - Eylül

Vejeteryan Festivali - Ekim

Kraliyet Filika Alayı - Kasım

Trooping of the Colors - Aralık 

Bangkok'ta yapılabilecek aktiviteler nelerdir?

Thai Masajı: Bol  bol yürüdüğünüz, alışveriş yaptığınız bir günün sonunda otele gitmeden hemen önce yaptıracağınız efsanevi Thai Masajı, bütün yorgunluğunuzu alıp, sizi yeni güne taptaze hazırlayacaktır.
Thai Yemek Atölyesi: Eğer Thai yemeklerini sevdiyseniz, eve dönünce de orjinalleri kadar iyi yapabilmek için birkaç püf noktası öğrenmeye ne dersiniz? Şeflerin öncülüğünde alacağınız birkaç saatlik eğitim sonunda, evinizde de Thai geceleri düzenleyebilirsiniz.
Dolunay Festivalleri: Dolunay dönemlerinde, mumlu geçit törenleri düzenleyen Taylara katılıp, ritüellerini tecrübe etme şansına erişebilirsiniz.
Tekne Turu: Bangkok şehrini ikiye bölen Chao Phraya Nehri’nin merkez iskeleden başlayıp, kuzeye doğru ilerleyeceğiniz tekne yolculuklarıyla, hem Bangkok şehrini, hem de tapınakları başka bir açıdan deneyimlemiş olursunuz.

Bangkok’a gitmeden önce bilmeniz gereken 10 şey:

1. Yerel dükkanlardan veya sokak satıcılarından, pazarlık yapmadan asla bir şey almayın. Bütün yerel mağaza alışverişleriniz sırasında, bir hesap makinesi diyaloğu yaşayacaksınız. Fiyat sorduğunuzda, hemen hesap makinesine yazılıp size uzatılıcak, siz de kendi ödeyebileceğiniz fiyatı yazacaksınız. Bu süre, fiyatta anlaşana kadar devam edecek.
2. Taksilere binerken, mutlaka taksimetrenin açılmasını isteyin.
3. Tapınaklara giriş için giysi kuralı var. Kollarınızı ve bacaklarınızı örten kıyafetlerle gidin. Eğer yanınızda yoksa, kiralayabilirsiniz.
4. Tuk-tuklara binmeden, mutlaka fiyat konusunda anlaşın.
5. Eğer sindirim sisteminizde hassasiyet varsa, sokak yemeklerinden uzak durmaya çalışın. Seyahat öncesinde, yanınıza mide ve bağırsak ilaçları alın.
6. Yerli halkın çocuklarını, kafalarından sevmeyin, hakaret sayılır ve hoş karşılanmaz.
7. Turlarla katıldığınız geziler sırasında, şoförlerin anlaşmalı oldukları ama sizin talep etmediğiniz yerlere uğrama ihtimalleri çok yüksek. Bu sebeple turlar, söylendiğinden daha uzun sürede sonlanır. Programınızı, 1-2 saatlik aksama ihtimalini göz önünde bulundurarak yapın.
8.  Masaj yaptırmadan dönmeyin ama “nice girls”, “happy girls” gibi isimlere sahip, masaj salonlarından uzak durun.
9. Asla musluk suyu içmeyin, hatta şehir merkezinden uzaklaştığınız alanlarda, içeceğinize buz attırmayın.
10. Umumi tuvalet kullanmanız gereken durumlar için, yanınızda selpak, ıslak mendil ve dezenfektan bulundurun.