Venedik için vize gerekir mi? Venedik’e vize nasıl alınır?

Venedik’e seyahat ederken, diğer Avrupa şehirleri gibi; Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Konsolosluk sayfasında istenen evrakları eksiksiz hazırlayarak, seyahat gününden en az 25 gün önce vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

 

Venedik’te havaalanının kent merkezine uzaklığı:

Venedik Şehir Merkezi'ne ulaşım otobüsle, yaklaşık yarım saat olup; merkeze ulaştıktan sonra esas ulaşım aracı olan vaporettolar yardımıyla, istediğiniz yere kolayca ulaşabilirsiniz. Eğer otobüs kullanmak istemezseniz, diğer bir seçenek de havaalanı çıkışında sizi karşılayan botlar veya su taksileri olacaktır. Çoğu turist, şehre varır varmaz; suların üzerinde yolculuğu başlatmak için can atıyor ve botları tercih ediyor.

 

Venedik’in Türkiye ile saat farkı ne kadardır?

Türkiye'den 1 saat geridedir.

 

Venedik’te hava durumu nasıldır?

Yaz aylarında çok sıcaktır. Kış aylarında ise; konumundan ötürü sağanak yağışlar ve fırtına görülür. Şehri gezmeye en uygun aylar, bahar aylarıdır. Baharda, şehirde güzel ve ılık bir hava hissedilir.

 

Venedik’te kullanılan para birimi nedir?

Euro'dur.

 

Venedik’te genel olarak fiyatlar nasıldır?

Venedik'te, şık bir akşam yemeği için kişi başı ortalama 100-150 Euro, lokal bir restoranda ise; 50 Euro'ya kadar olan fiyatlar uygun olarak görülür. Bu bilgi ışığında; Venedik için, yeme-içme anlamında pahalı bir şehir diyebiliriz.

 

Venedik’te mağazalar & restoranlar kaça kadar açıktır?

Büyük mağazalar, 09:00-19:30 arası hizmet veriyorlar. Hediyelik eşya satan küçük dükkanlar ise; genelde öğleden sonraları kapatıp, akşam tekrar açıyorlar. Böylelikle; günün her saati açık bir dükkân bulabiliyorsunuz. Restoran saatleri değişkenlik gösteriyor. Akşam yemeği için tercih edilen restoranlar, genelde 19:00-00:00 arası hizmet veriyor.

 

Venedik’i gezmek için kaç gün gerekir?

Bu minik şehri 2 günde gezebilir, 3. gün de keyfini sürebilirsiniz.

 

Venedik’in tehlikeli bölgeleri nerelerdir?

Venedik, oldukça güvenli bir İtalyan şehridir.

 

Venedik için önemli tarihler nelerdir?

Venedik Karnavalı ve Venedik Film Festivali, şehirdeki en önemli festivallerdir. Bunların dışında; sanat ve müziğe dair, yılın belli dönemlerinde birçok festivale ev sahipliği yapılıyor. Opera ve Vivaldi festivalleri de bunların başlıcalarıdır.

 

Venedik Karnavalı: Venedik'in en ünlü karnavalıdır. Herkes, maskesini takar ve sokaklara dökülür. Renkli aktiviteler ile her yıl Şubat ayında keyifli, sıcacık bir atmosfer oluşturulur. Şehrin en çok turist akınına uğradığı zaman, bu karnaval zamanıdır.

 

Venedik Film Festivali: Bu yıl 73. sü düzenlenen etkinlik, her yıl Ağustos sonu Eylül başı, birbirinden özel filmleri Venedik'te ağırlıyor. Venedik merkezinde değil, Lido Adası'nda gerçekleştiğini de belirtmemiz gerek.

 

Venedik Bienali: Dünyanın en eski bienali olan, Venedik Bienali kültür-sanat meraklıları için modern sanatın dünyadaki doruk noktasıdır diyebiliriz. Her iki yılda bir, tek sayılı yıllarda düzenlenen etkinlik genellikle yaz aylarında yapılır ve en az üç buçuk, dört ay kadar sürer. 

 

Venedik'e gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken 8 şey:

1. Venedik'e yüksek sezonda, şehrin normal zamanlarındaki nüfusunun yarısından fazla sayıda turistin, sadece bir günde geldiği günler olabiliyor.

2. Venedik'te fiyatlar, diğer şehirlere oranla biraz daha pahalıdır. Sebebi de her şeyin deniz yolu ile taşınması ve şartların karayolları kadar kolay olmaması.

3. Burano ve Murano Adaları'nı mutlaka ziyaret edin. Bu adalarda, el işçiliğine dair çok özel ürünlere rastlayacaksınız.

4. Gondollar, taksi gibi ücretlendiriliyor; kapasitesi 6 kişi olup, gündüz ve gece tarifeleri değişkenlik gösteriyor. Eğer çift olarak tatildeyseniz ve gondol biraz pahalı bir seçenek gibi göründüyse; diğer turistlerle tarifeyi paylaşmayı deneyebilirsiniz. Pazarlık yapmadan gondol kiralamayın, fiyatlar oldukça değişkenlik gösterebiliyor.

5. Eğer şarap içmeyi seviyorsanız, 'grappa' içmeden dönmeyiniz.

6. Venedik Karnavalı'ndaki renkli maskeler, geçmişte düzenlenen eğlencelerde sınıf ayrımını ortadan kaldırıp, eşitlik sağlanması adına ortaya çıkmış.

7. Murano Adası'ndaki cam işçiliği o kadar farklı ve özel ki, zamanında başka ülkeler tarafından kopyalanmaması için adaya bir dönem uzun müddet girişler yasaklanmış.

8. Venedik'in yerel halkı, yağmurun yağıp yağmayacağını, çan kulesinin tepesinde yer alan Başmelek Gabriel heykelinin, kuzeydoğuya yani San Marco Bazilikası'na doğru dönmesinden anlarmış. Bu yön değiştirme rüzgarın yön değiştirdiğini anlamalarını sağlar, bu da yağmurun bir göstergesi kabul edilirmiş.